Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο άτολμος Στόλτενμπεργκ

Ο άτολμος Στόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ σε ρόλο απλού παρατηρητή των εξελίξεων

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως στο ελληνικό πολιτικό σύστημα εξαιτίας της ατολμίας του και της τάσης του να δικαιολογεί την Τουρκία, την οποία θεωρεί ως μία από τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και άρα πολύτιμη.

Την περασμένη εβδομάδα, πριν από την άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, μιλούσε πάλι για «πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης», αναγκάζοντας τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να του επισημάνει στην τετ α τετ συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι επιζήμια για τη Συμμαχία, η οποία αποδέχεται τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ, προσπαθώντας να καταλάβει τις ελληνικές θέσεις, ρώτησε τον υπουργό Αμυνας τι εννοεί η κυβέρνηση όταν λέει ότι περιμένει από την Τουρκία να αποσύρει όλα τα πλοία της από τη Μεσόγειο. «Ολα σημαίνει όλα. Και το «Ορούτς Ρέις» και τα πολεμικά που το συνοδεύουν» του απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Αυτός και μόνο ο διάλογος δείχνει τι παγόβουνα έχει να σπάσει η ελληνική διπλωματία.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024