Το ΝΑΤΟ σε ρόλο απλού παρατηρητή των εξελίξεων

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως στο ελληνικό πολιτικό σύστημα εξαιτίας της ατολμίας του και της τάσης του να δικαιολογεί την Τουρκία, την οποία θεωρεί ως μία από τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και άρα πολύτιμη.

Την περασμένη εβδομάδα, πριν από την άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, μιλούσε πάλι για «πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης», αναγκάζοντας τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να του επισημάνει στην τετ α τετ συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι επιζήμια για τη Συμμαχία, η οποία αποδέχεται τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ, προσπαθώντας να καταλάβει τις ελληνικές θέσεις, ρώτησε τον υπουργό Αμυνας τι εννοεί η κυβέρνηση όταν λέει ότι περιμένει από την Τουρκία να αποσύρει όλα τα πλοία της από τη Μεσόγειο. «Ολα σημαίνει όλα. Και το «Ορούτς Ρέις» και τα πολεμικά που το συνοδεύουν» του απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Αυτός και μόνο ο διάλογος δείχνει τι παγόβουνα έχει να σπάσει η ελληνική διπλωματία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr