Τα φώτα μπορεί να σβήνουν στα μπαρ και τα εστιατόρια της Αθήνας, τα μεσάνυχτα όμως είναι η ώρα που ζωντανεύει το παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας.

Ο λόγος; Εκατοντάδες νέοι Αθηναίοι με διάθεση να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί μετακομίζουν στην κοντινή Χαλκίδα όπου δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα περιορισμού.

Οι επισκέπτες της Χαλκίδας διασκεδάζουν ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Διασκέδαση μετά τα μεσάνυχτα σε κοντινούς προορισμούς αναζητούν οι Αθηναίοι.

Μπαρ και κλαμπ στην Αττική κατεβάζουν ρολά μόλις το ρολόι δείξει μεσάνυχτα. Αυτό φαίνεται πως δεν πτοεί τους Αθηναίους που βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις μετακομίζοντας σε όμορους νόμους που δεν έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.

Οι εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας είναι αποκαλυπτικές. Ο κόσμος κατακλύζει τόσο το δρόμο όσο και τα γύρω μαγαζιά με τις καρέκλες να είναι γεμάτες.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα λένε οι ντόπιοι με τον έναν να βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στον άλλον.

Ωστόσο τέτοια φαινόμενα συνωστισμού ανησυχούν τις αρχές με τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού να αυξάνονται και τη νεολαία να δείχνει άρνηση στην τήρηση των μέτρων.

Οι Αθηναίοι… μετακομίζουν για διασκέδαση

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, το περασμένο διάστημα οι έλεγχοι στην περιοχή ήταν ελάχιστοι, ενώ πλέον αρχίζουν να εντείνονται, με περιπολίες για το αν τηρούνται τα μέτρα.

Ήδη «λουκέτο» έχουν βάλει ένα μπαρ στην παραλιακή οδό της Χαλκίδας καθώς και ένα μπαρ στη Γλύφα, όπου μετά από έλεγχο των αρχών διαπιστώθηκε συνωστισμός.