Η νέα καταληκτική ημερομηνία στις 30 Σεπτεμβρίου συμπίπτει με την προθεσμία που έχει δοθεί για την τακτοποίηση των αυθαίρετων επιφανειών

Αλλες 30 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στους δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους γλιτώνοντας από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών και πρόστιμα της τελευταίας πενταετίας.

Η νέα προθεσμία που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και συμπίπτει με την προθεσμία που έχει δοθεί για την τακτοποίηση των αυθαίρετων επιφανειών με την υπαγωγή τους στον νόμο 4495/2017, ενώ εξυπηρετεί περισσότερο τους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφθούν τον δήμο τους στην περίπτωση που θα πρέπει να δηλώσουν αλλαγή χρήσης του ακινήτου ή αλλαγές δικαιώματος επί του ακινήτου.

«Δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας χθες στον Σκάι, για να αποκαλύψει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις-δηλώσεις για πάνω από 35 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα με τους δήμους και το κράτος να κερδίζουν περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr