
Προκλητικός ο τουρκικός Τύπος: Καπετάνιοι εξουσιοδοτήθηκαν να ανοίξουν πυρ εάν χρειαστεί
Επιθετικά είναι τα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών τουρκικών εφημερίδων, οι οποίες δίνουν πολεμικό τόνο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προαναγγέλλοντας σαφώς ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο
Επιθετικά είναι τα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών τουρκικών εφημερίδων, οι οποίες δίνουν πολεμικό τόνο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο,προαναγγέλλοντας σαφώς ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Yeni Safak, που αναφέρει ότι οι πλοίαρχοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έχουν εξουσιοδοτηθεί ακόμα και να ανοίξουν πυρ σε περίπτωση εμπλοκής με ελληνικά πλοία.
«H ευθύνη ανήκει στον καπετάνιο του πλοίου να ανοίξει ανοίξει πυρ», αναφέρει συγκεκριμένα η Yeni Safak, ιδευκρινίζοντας ότι «εφόσον σημειωθεί οποιαδήποτε παρενόχληση του Oruc Reis και των συνοδευτικών του πλοίων η Τουρκία έχει απελευθερώσει εντελώς τους κανόνες εμπλοκής, δίνοντας το ελεύθερο στους κυβερνήτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να απαντήσουν άμεσα, χωρίς προσυνεννόηση με την το γενικό επιτελείο».
«H Mέρκελ υποστηρίζει τις απίστευτες αξιώσεις των Ελλήνων», αναφέρει άλλο της πρωτοσέλιδο η ίδια εφημερίδα.
«Ξέχασε το ρόλο του διαμεσολαβητή και πήρε το μέρος της Αθήνας»
«Είναι πιο εχθροί από ποτέ.Η κατάσταση αναμένεται να κλιμακωθεί. Ο Ερντογάν είναι έτοιμος γιατί είναι ήδη σε πόλεμο».
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 18 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Χατζηδιάκο (vid)
- Ζάκυνθος: Τροχαίο με «γουρούνα» είχαν δύο τουρίστριες – Έπεσαν σε γκρεμό 20 μέτρων
- Βενγκέρ: «Παρακολουθώ τον Τζόλη εδώ και καιρό – Είναι ατρόμητος και δεν κρύβεται ποτέ στο παιχνίδι»
- Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης του λεωφορείου με το τρόλεϊ στην Πανεπιστημίου


