Ανησυχία Μακρόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και για το σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην Κίνα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο Γουάνγκ Γι.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και για το σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην Κίνα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο Γουάνγκ Γι.
Μετά από αναταραχές κατά τους τελευταίους μήνες, ένας νέος νόμος εθνικής ασφάλειας εφαρμόζεται στο Χονγκ Κονγκ, προκαλώντας την ευρεία κριτική της Δύσης για τους κινδύνους που υπάρχουν σχετικά με το σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών του Χονγκ Κονγκ, που είχε υποσχεθεί ότι θα τηρεί το Πεκίνο, όταν η αναφερόμενη περιοχή τέθηκε υπό κινεζική διοίκηση το 1997.
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ουιγούροι κρατούνται σε στρατόπεδα στην περιοχή Σιντσιάνγκ.
Από την πλευρά της, η Κίνα απορρίπτει τις καταγγελίες κακομεταχείρισης υποστηρίζοντας ότι τα στρατόπεδα παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ είναι αναγκαία για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μετεωρίτης έπεσε σε σπίτι στη Γερμανία – Χιλιάδες αναφορές για έκρηξη στον ουρανό
- Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την επιστράτευση – «Το καθήκον μας καλεί», «δεν έχω κανένα λόγο να πολεμήσω»
- Δημογραφικό: Στον ευρωπαϊκό διάλογο ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
- «Πυρά» Ανδρουλάκη: Μνημείο υποκρισίας και θράσους το πόρισμα της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Γιόκο Όνο πίστευε ότι ο Τζον Λένον ίσως και να ήταν γκέι – Και το είπε μια μέρα στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
- Τρομακτικό βίντεο: Δολοφονικό τάκλιν σε αγώνα στο Εκουαδόρ (vid)




