Η σκηνή που περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης συνέβη μπροστά από το υπουργικά έδρανα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής την ώρα της ψηφοφορίας για τις συμφωνίες ΑΟΖ Ιταλίας και Αιγύπτου.

Ενα «πηγαδάκι προσωπικοτήτων» ξαφνικά σχηματίζεται. Ηταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Θα υπέθετε κανείς ότι η συζήτηση αφορούσε τα εθνικά θέματα, ή τη συμφωνία για τις ΑΟΖ, ή ακόμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο. Ωστόσο θέμα της συζήτησης ήταν αποκλειστικά η ανταλλαγή… αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Τασούλας εξηγούσε ότι ο κ. Παπανδρέου του έφερε Μαυροδάφνη Αχαΐας, την οποία «αντάλλαξε» με τυρί Μετσόβου που του προσκόμισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρωθυπουργός τα άκουγε όλα αυτά και χαμογελούσε, ενώ σε κάποια στιγμή, είπε ότι θα φέρει και αυτός παξιμάδια Κρήτης, ενώ, όπως έλεγε ο κ. Τασούλας επικρότησε την όλη ανταλλαγή.

Σε κάποια στιγμή ο κ. Παπανδρέου πήγε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και εκεί έγινε η ανταλλαγή κρασιού και τυριού.

Μόνον που ο κ. Τασούλας εκτίμησε ότι ίσως να είναι η τελευταία φορά που γίνεται ανταλλαγή προϊόντων.

Από τώρα και στο εξής έλεγε, θα ανταλλάσσουμε… μάσκες.