Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρπαξαν 7.000 ευρώ από ηλικιωμένη για «εκκρεμότητες» της κόρης της

Άρπαξαν 7.000 ευρώ από ηλικιωμένη για «εκκρεμότητες» της κόρης της

Ακόμη μία απάτη σε βάρος ηλικιωμένης καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές της Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα της Αιγιάλειας

Ακόμη μία απάτη σε βάρος ηλικιωμένης καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές της Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα της Αιγιάλειας. Οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από την γυναίκα το ποσό των 7.000 ευρώ και να εξαφανιστούν.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, προσποιούμενοι υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης και  με το πρόσχημα διεκπεραίωσης υπόθεσης της κόρης της, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 7.000 χιλιάδων ευρώ.

Οι Αρχές σημειώνουν πως χρειάζεται να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από τους ηλικιωμένους, όταν δέχονται όχληση από αγνώστους οι οποίοι δηλώνουν συγκεκριμένη ιδιότητα. Ιδιαίτερα δε όταν εκείνοι επικαλούνται εκκρεμότητες μελών της οικογένειάς τους, θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα μαζί τους προκειμένου να τους το αναφέρουν και να αποφεύγουν την απάτη.

Πάτρα: Πέταξε πάνω από 40.000 ευρώ από το μπαλκόνι

Από το μπαλκόνι πέταξε μία μικρή περιουσία μία γυναίκα 66 ετών στην Πάτρα, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστων για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο έχει εμπλακεί το παιδί της.

Η γυναίκα πιστεύοντας το τηλεφώνημα ότι η κόρη της έχει προκαλέσει με το αυτοκίνητό της το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου, πείστηκε να δώσει στους επιτήδειους απατεώνες 41.600 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει από τις βαριές συνέπειες του νόμου.

Η γυναίκα μάλιστα, πείστηκε να μεταβεί στο σπίτι της κάποιος για να παραλάβει τα χρήματα και αυτή να του τα πετάξει από το μπαλκόνι, μια σύνηθες τακτική που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να παραλαμβάνουν τη λεία τους.

Έτσι, συνεργός του ατόμου που επικοινώνησε μαζί της, μετέβη στο σπίτι της 66χρονης και παρέλαβε τη σακούλα με το ποσό που του πέταξε από το μπαλκόνι.

Όταν η γυναίκα επικοινώνησε με την κόρη της και αποκαλύφθηκε η απάτη, ήταν πλέον αργά.

Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απατεώνων.

Πύργος: Επιτέθηκαν με μαχαίρια και λήστεψαν δυο ανήλικους

Τρομοκρατήθηκαν δυο ανήλικοι που κάθονταν στα σκαλιά του αθλητικού κέντρου της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο, τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν βρέθηκαν περικυκλωμένοι από μια ομάδα ανήλικων και ενήλικων Ρομά που τους λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού!

Οι δράστες, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί, ακινητοποίησαν τα δυο παιδιά και τα υποχρέωσαν να τους δώσουν τα λίγα χρήματα που είχαν πάνω τους. Στη συνέχεια, διέφυγαν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι φοβισμένοι ανήλικοι κατήγγειλαν αργότερα την επίθεση που δέχθηκαν.

Βρετανοί τουρίστες κόλλησαν κορονοϊό στη Ζάκυνθο

Τουλάχιστον 11 νεαροί Βρετανοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους από τις διακοπές στη Ζάκυνθο.

Τριάντα νεαροί Βρετανοί από το Πλίμουθ της νότιας Αγγλίας είναι πιθανόν να κόλλησαν κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τις βρετανικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», τουλάχιστον 11 από το γκρουπ των 18χρονων και 19χρονων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και μάλιστα μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές, βγήκαν για διασκέδαση στο Πλίμουθ.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024