Την εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τη Μυτιλήνη, τη Ζάκυνθο και την Ημαθία, στο πρότυπο των όσων έχουν ισχύσει για τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Έκτακτα μέτρα σε Λέσβο και Ζάκυνθο

Οπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, από το πρωί του Σαββάτου στις 06:00, έκτακτα μέτρα επιβάλλονται σε Λέσβο και Ζάκυνθο.

Εφαρμόζονται δηλαδή τα κάτωθι μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και Χανίων.

Επιημιολογικά επιβαρυμένη η Ημαθία

Τέλος, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και επιβάλλονται τα κάτωθι μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.