Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά.

Στις εισόδους θερμομετρήσεις, στα θρανία αντισηπτικά, στους πάγκους που έχουν στηθεί υφασμάτινες μάσκες…Οι πρόβες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν ήδη ξεκινήσει ενόψει της 1ης Σεπτεμβρίου, με τους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μπαίνουν σιγά σιγά στο κλίμα που επιβάλλουν οι νέες περιστάσεις.

Οι τουαλέτες καθαρίζονται σχολαστικά, ακολουθούν τα ράφια με τα παιχνίδια και αμέσως μετά τα υπόλοιπα σημεία που θα βρεθούν σε λίγες μέρες τα παιδιά…

«Θερμομετρούμε από απόσταση όποιον είναι να εισέλθει στον χώρο, σε περίπτωση που είναι εντάξει προχωρά στην είσοδό του στον σταθμό», εξηγεί η νηπιαγωγός Δήμητρα Βαρνάβα.

Ο φόβος πάντως που πηγάζει από το δεύτερο κύμα του κοροναϊού φέρνει ανασφάλεια. Οι περισσότεροι γονείς που συναντήσαμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι Πάτρα θα στείλουν όπως λένε τα παιδιά τους, στους σταθμούς, χωρίς όμως να έχουν πειστεί ότι αυτά δεν κινδυνεύουν…

«Φυσικά και φοβάμαι, φοβάμαι το μην αρρωστήσει. Δεν ξέρουμε αν αρρωστήσει αν θα είναι γρίπη ή ο κοροναϊός», σημειώνει μητέρα.

Κάποιοι προτιμούν γιαγιά και του παππού…

«Εγώ δεν θα το στείλω, θα προτιμήσω τη λύση της γιαγιάς και του παππού».

Το κλίμα ανησυχίας συντηρούν τις τελευταίες ώρες και οι δηλώσεις εκπαιδευτικών για έλλειψη επίσημης ενημέρωσης.

«Μας είπαν ότι δεν έχουν οδηγίες ακόμα, περιμένουνε, ότι γνωρίζουν από τον προηγούμενο καιρό και δεν μπορούσε να μας απαντήσει κάτι η υπεύθυνη».

Όπως ανακοινώθηκε η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική. Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς. Θα γίνεται διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Για τους εκπαιδευτικούς, το πιο σημαντικό είναι να μην πανικοβληθούν σε κανένα σημείο τα παιδιά…

Το ενδιαφέρον για εγγραφές είναι ελαφρός μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, με τα οριστικά συμπεράσματα πάντως να αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας…

«Μακάρι να πάρουν τα μέτρα σωστά να μην έχουμε κίνδυνο για τα παιδιά».

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών πλησιάζει προς το τέλος της, με τους γονείς να σταθμίζουν τα δεδομένα και να παίρνουν τις αποφάσεις τους…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο