Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλακιωτάκης: Οι προκλήσεις οδηγούν σε διεθνή απομόνωση της Τουρκίας

Πλακιωτάκης: Οι προκλήσεις οδηγούν σε διεθνή απομόνωση της Τουρκίας

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι αναφορές της Τουρκίας σε διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι προσχηματικές εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι αναφορές της Τουρκίας σε διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι προσχηματικές εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η Τουρκία είναι απρόβλεπτος γείτονας, οι κινήσεις της δεν υπακούουν σε καμία λογική. Άρα, οι αναφορές για διάλογο στην βάση του διεθνούς δικαίου είναι προσχηματικές. Αν ήθελε κάτι τέτοιο, έπρεπε πρώτα να αποσύρει την παράνομη NAVTEX και τα πολεμικά πλοία από την περιοχή», σημείωσε.

Παραλληλα, τόνισε ότι με τις κινήσεις της, η Τουρκία απομονώνεται διεθνώς ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά θα προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, συμπληρώνοντας ότι ο διάλογος με την γειτονική χώρα δε μπορεί να γίνει υπό τη σκιά απειλών και εκβιασμών.

«Με την προσπάθεια που κάνε ο Ερντογάν, πέρα από την προσπάθεια να ελκύσει κάποια ακραία ακροατήρια στην Τουρκία, απομονώνεται διαρκώς. Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας και διάλογο με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εν μέσω απειλών και εκβιασμών.Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη στο ακέραιο να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η πατρίδα μας στέλνει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς για τον κοροναϊό»

Σε ότι αφορά την εξάπλωση του κοροναϊού, ο κ. Πλακιωτάκης, σημείωσε πως «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων τους οποίους εμπιστευόμαστε. Αύξηση της πληρότητας στα πλοία δεν σημαίνει χαλάρωση των μέτρων. Παρατηρήθηκαν κάποια τέτοια φαινόμενα στις αρχές Αυγούστου, αλλά με την μεγάλη προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού, αυτά αντιμετωπίστηκαν».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ενδεικτικό της τήρησης των μέτρων είναι ότι «δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κοροναϊού σε μέλος πληρώματος πλοίων της ακτοπλοΐας».

Σε ότι αφορά τα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη του Λιμενικού, ο υπ. Ναυτιλίας είπε ότι έχει αναφερθεί μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο κ. Πλακιωτάκης συμπλήρωσε ότι «οι εκτεταμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν για όσο διάστημα απαιτηθεί. Μας ενδιαφέρει να τηρούνται τα μέτρα. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι για το καλό των δικών τους, αλλά και των γύρω τους, πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Είναι γεγονός ότι και λόγω της περιόδου ήταν σε έναν βαθμό και αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί και τα τεστ που γίνονται. Θα πρέπει ωστόσο να αναδειχθεί η έννοια της ατομικής ευθύνης».

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως «το επίπεδο του ηθικού των στελεχών του Λιμενικού Σώματος είναι πολύ υψηλό, το έχω διαπιστώσει ο ίδιος.

Υπάρχει απόλυτη πολιτική κάλυψη των κινήσεων τους στην προσπάθεια, στην βάση του διεθνούς δικαίου, να αντιμετωπίσουν όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν – και ηθικό – πρόβλημα σε ότι αφορά το προσφυγικό», είπε, τονίζοντας ότι χάρη στις προσπάθειες του Λιμενικού έχουν μειωθεί συντριπτικά οι ροές τους τελευταίους πολλούς μήνες από τα τουρκικά παράλια.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024