Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολεμικές ιαχές από τούρκο πολιτικό: Ο στρατός θα λύσει τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο

Πολεμικές ιαχές από τούρκο πολιτικό: Ο στρατός θα λύσει τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο

«Tα θέματα της ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να επιλυθούν με το δίκαιο, αλλά με τη δύναμη και με το στρατό», υποστήριξε ο τούρκος πολιτικός.

«Πολεμικό» κλίμα, επιχειρεί να καλλιεργήσει, ο παλαίμαχος τούρκος πολιτικός (του κόμματος VATAN) και σύμμαχος του Ερντογάν, Ντογού Περιντσέκ.

Σε παρέμβασή του σε εκπομπή του CNN Turk, ο Περιντσέκ, δήλωσε προκλητικά πως: «τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να επιλυθούν με το δίκαιο, αλλά με τη δύναμη και με το στρατό», καθώς όπως ισχυρίστηκε: «με διάφορες νομικές δικαιολογίες κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο τούρκος πολιτικός, τάχθηκε υπέρ της πολεμικής λύσης λέγοντας πως : «στο τέλος θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».

Παράλληλα επανέλαβε το προκλητικό αφήγημα πως η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, που δεν της ανήκουν. «Οι Έλληνες ήρθαν στο Αγαθονήσι και αποβίβασαν τους στρατιώτες τους. Η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάθε τόσο πάει εκεί. Έμπηξαν πια την ελληνική σημαία και εσείς και μόνο με τη δύναμη μπορείτε να βγάλετε από εκεί τους Έλληνες» δήλωσε προκλητικά. «Δείτε ο Oruc Reis, που δεν κάνει έρευνες εκεί, άοπλα και ελεύθερα», συνέχισε το παραλήρημα, ο τούρκος πολιτικός, καταλήγοντας πως Μπορούμε να στηρίζουμε την Γαλάζια πατρίδα με τον τουρκικό στόλο. Από τώρα και μετά πλέον, το λόγο θα έχουν τα όπλα, ο στρατός και ο στόλος».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με υποτίτλους από τα tourkikanea.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024