Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαευαγγέλου στο MEGA: Είμαστε κάθετοι, είναι ασφαλές να φορούν μάσκα παιδιά πάνω από 2 ετών

Παπαευαγγέλου στο MEGA: Είμαστε κάθετοι, είναι ασφαλές να φορούν μάσκα παιδιά πάνω από 2 ετών

Την ικανότητα των παιδιών να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα μέσα στο σχολείο σχολίασε στο MEGA η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, την οποία είδαμε σήμερα στο πλάι της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμεώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων

Την ικανότητα των παιδιών να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα μέσα στο σχολείο σχολίασε στο MEGA η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, την οποία είδαμε σήμερα στο πλάι της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμεώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου, μιλώντας στα MEGA Γεγονότα και τη Ράνια Τζίμα, δεν θα έπρεπε να δημιουργεί ανασφάλεια το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους.

«Θα έπρεπε αντιθέτως να δημιουργεί ασφάλεια το γεγονός ότι έχουμε στο νου μας την ασφαλή έναρξη του σχολείου» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, τονίζοντας πως η αρμόδια επιτροπή εξετάζει καθημερινά τα δεδομένα με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των παιδιών.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας από μικρά παιδιά, η κυρία Παπαευαγγέλου υπογράμμισε πως τα ζητήματα με τις μάσκες στα παιδιά είναι δύο: «Πρώτον, αν είναι ασφαλές να φορούν τα παιδιά μάσκα και δεύτερον, αν είναι ικανά να τη χρησιμοποιήσουν».

«Στο πρώτο είμαστε κάθετοι ότι είναι ασφαλές για παιδιά πάνω από 2 ετών, ενώ για το δεύτερο παίζει σημαντικό ρόλο η εκπαίδευση που θα γίνει στα παιδιά» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως η πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η 7η Σεπτεμβρίου, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αρμόδιες επιτροπές λοιμωξιολόγων εργάζονται προκειμένου να καθοριστεί ο αριθμός κρουσμάτων που αν ξεπεραστεί, θα κριθεί αναγκαία η αλλαγή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024