Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη : Στο εδώλιο σήμερα ο ιερέας-πιστολέρο - Τα ρίχνει όλα στο αλκοόλ

Κρήτη : Στο εδώλιο σήμερα ο ιερέας-πιστολέρο – Τα ρίχνει όλα στο αλκοόλ

Σήμερα αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο 47χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Κυριακή καθώς φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα σε περιοχή της Μεσαράς.

Σήμερα αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο 47χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Κυριακή καθώς φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα σε περιοχή της Μεσαράς. Ο κατηγορούμενος «ρίχνει» τώρα όλη την ευθύνη στην κατανάλωση αλκοόλ.

Στον εισαγγελέα

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την περασμένη Τρίτη ενώπιον του εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε για τις 24 Αυγούστου και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ιερέας φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος για το περιστατικό. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», ο 47χρονος φέρεται να «έριξε» στην κατανάλωση αλκοόλ και τη μέθη τις πράξεις του.

Ο 47χρονος ιερέας συνελήφθη σε χωριό της Μεσαράς την περασμένη Κυριακή. Την επομένη οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Ο τελευταίος τού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, άσκοπους πυροβολισμούς, απειλή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Αυτόφωρη διαδικασία

Κατόπιν, παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους υπεράσπισής του, κ.κ. Διονύσιο Βέρρα και Κώστα Παπαμαστοράκη.

Εντούτοις, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Αιτία ήταν η απουσία μαρτύρων. Οπως προβλέπεται από τον νόμο, μετά την αναβολή της δίκης ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Του επιβλήθηκε, ωστόσο, ο όρος να μην προσεγγίζει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όπου φέρεται να έλαβε χώρα το επίμαχο συμβάν την περασμένη Κυριακή.

Το χρονικό

Ο 47χρονος ιερέας μετέβη την περασμένη Κυριακή σε επιχείρηση συγχωριανού του, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Εκεί φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Στην περιοχή μετέβησαν λίγο αργότερα στελέχη του ΤΑΕ Μεσαράς και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 47χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με τον γεμιστήρα του και φυσίγγια.

Εξάλλου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κάλυκας.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί όπλων»…

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη, χθες (σ.σ. την περασμένη Κυριακή 16/8) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων», αναφέρεται αρχικά στην εν λόγω ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «χθες (σ.σ. την Κυριακή 16/8) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, ο ημεδαπός προέβη στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών. Αμεσα από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του και φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε κάλυκας».

Εξάλλου, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έκλεινε, αναφέροντας ότι «η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Πηγή: neakriti.gr

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024