Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: 800 δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Κοροναϊός: 800 δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αποδίδονται καθημερινά στον ΕΟΔΥ προς αξιολόγηση, στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας.

Με τη διενέργεια περίπου 300 δειγματοληπτικών τεστ για κοροναϊό που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, σε λιμενικούς και σε μέλη των πληρωμάτων των πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, συμπληρώθηκε μία εβδομάδα 800 συνολικά ελέγχων από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Η ανταπόκριση των ταξιδιωτών ήταν θετική στη δράση, ενώ έμφαση δόθηκε σε επιβάτες που επέστρεφαν από τουριστικούς προορισμούς, υψηλής επικινδυνότητας με ύποπτα συμπτώματα. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αποδίδονται καθημερινά στον ΕΟΔΥ προς αξιολόγηση, στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, το Σαββατοκύριακο επόπτευσε τη διαδικασία, τόσο στον Πειραιά όσο και στη Ραφήνα όπου παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ε. Μπουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και η διευθύνουσα σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου Ραφήνας Δ. Γκικάκη.

«Η ευαισθητοποίηση και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία μας, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών και της Αττικής, με στοχευμένες δράσεις, συνδράμοντας στη μάχη που δίνει η χώρα μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης.

Ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη δράση, τους εθελοντές του ΕΔΣΝΑ και της σχολής των εθελοντών της Ναυαγοσωστικής «Lifeguard Hellas» για τη συνδρομή τους, όπως και τις λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας για τη στήριξη τους, σημειώνοντας: «Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο και το φθινόπωρο αναμένεται δύσκολο. Ωστόσο, με στοχευμένες πολιτικές πρόληψης και οδηγίες του επιστημονικού προσωπικού, θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές σ΄ αυτή την εθνική μάχη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024