Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Πείραμα για την επανάληψη συναυλιών και αθλητικών συναντήσεων

Γερμανία : Πείραμα για την επανάληψη συναυλιών και αθλητικών συναντήσεων

Σε ένα πρωτότυπο πείραμα προχώρησαν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάλε στη Λειψία της Γερμανίας προκειμένου να καθορίσουν τις νέες συνθήκες μέσα στις οποίες θα μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον μουσικές και άλλες εκδηλώσεις με χιλιάδες θεατές λόγω του ιού.

Σε ένα πρωτότυπο πείραμα προχώρησαν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάλε στη Λειψία της Γερμανίας προκειμένου να καθορίσουν τις νέες συνθήκες μέσα στις οποίες θα μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον μουσικές και άλλες εκδηλώσεις με χιλιάδες θεατές λόγω του ιού. Τα αποτελέσματα αναμένονται με αγωνία.

Συναυλιακές στιγμές που θυμίζουν εποχές προ κοροναϊού. Μοναδική υπενθύμιση της νέας εποχής, οι μάσκες που φοράει το κοινό…

Με τη συμμετοχή δυο χιλιάδων εθελοντών, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάλε στη Γερμανία προσπάθησαν να μετρήσουν τους κινδύνους μετάδοσης του ιού σε μία κλειστή αίθουσα.

Το πείραμα

Το πείραμα έγινε σε κλειστό στάδιο της Λειψίας όπου ένας τραγουδιστής της ποπ έδωσε τρεις ξεχωριστές συναυλίες. Η πρώτη έγινε χωρίς αποστάσεις, η δεύτερη με μία κενή θέση ανάμεσα στους θεατές και η τρίτη με την προβλεπόμενη απόσταση του ενάμιση μέτρου.

Οι εθελοντές, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, υποβλήθηκαν σε τεστ και πριν μπουν στο συναυλιακό χώρο, θερμομετρήθηκαν και φόρεσαν μάσκα.

«Με τις μάσκες είναι βέβαια κάπως περίεργο, διαφορετικό».

«Θεωρούμε σημαντικό να ξαναγίνουν οι μεγάλες διοργανώσεις. Αν μπορούμε να συνεισφέρουμε σε αυτό, τότε ακόμη καλύτερα».

Με τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι επιστήμονες, θέλουν να φτιάξουν ένα μαθηματικό μοντέλο για τον υπολογισμό των κινδύνων διάδοσης σε μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών.

Ο Στεφαν Μόριτζ, επικεφαλής έρευνας, τόνισε: «Έχουμε αρκετά στοιχεία, αλλά όχι το 100% αυτών που ελπίζαμε. Έχουμε όμως μια πολύ καλή βάση δεδομένων».

«Επανεκκίνηση 19»

Επανεκκίνηση 19, ο τίτλος του διαφορετικού κονσέρτου που για κάποιους έγινε συνώνυμο ελπίδας.

Ο Τιμ Μπέντζκο, τραγουδιστής, ανέφερε: «Ας το θέσω έτσι, επιβιώσαμε από τις ντραιβ-ιν συναυλίες φέτος το καλοκαίρι. Άρα σήμερα έχουμε για πρώτη φορά μία αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα».

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024