Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτο κύμα μέτρων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους – Τι περιλαμβάνει

Τρίτο κύμα μέτρων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους – Τι περιλαμβάνει

Εξαγγελίες Μητσοτάκη από Θεσσαλονίκη – Στήριξη στους πληττόμενους κλάδους και στους εργαζομένους που έμειναν χωρίς δουλειά με χορήγηση ρευστότητας και επιδότηση μισθών και εισφορών αλλά και μεταθέσεις πληρωμών.

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι εδώ και η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους ώστε το επόμενο διάστημα πολίτες και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Τα στοιχεία για την ύφεση και την ανεργία είναι άκρως απογοητευτικά, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με τον φόβο ότι το επόμενο διάστημα θα χάσουν τη δουλειά τους.

Από την άλλη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πτώση που εμφανίζει ο τζίρος τους, ενώ οι άνεργοι βλέπουν ότι είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να εφαρμόσει άμεσα ένα μπαράζ μέτρων ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που «έχασαν» το καλοκαίρι λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, των εργαζομένων που είτε έμειναν χωρίς δουλειά είτε κινδυνεύουν τους επόμενους μήνες να τη χάσουν αλλά και των ανέργων με την πλειοψηφία να παραμένει εκτός εργασίας για πάνω από 12 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024