SOS από τους γιατρούς: Πάμε για 1.000 κρούσματα τη μέρα
Ο ιός συνεχίζει να κάνει θραύση, οι ειδικοί προειδοποιούν για την πιθανότητα να φτάσουμε και τους 1.000 νέους ασθενείς ημερησίως, και η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων και στην αποφυγή ενός δεύτερου lockdown.
Δύο ακόμα θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν την περασμένη Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 238. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά ξεπερνούν σταθερά τα 250, γεγονός που υποδεικνύει σημαντική έξαρση της πανδημίας. Ειδικοί δεν αποκλείουν πολύ σύντομα τα καθημερινά κρούσματα να φτάσουν και τα 1.000. Ο ιός χτυπάει πλέον τους νέους, ακόμα και τα παιδιά. Πριν από δύο ημέρες βρέθηκαν θετικά στον ιό δύο παιδιά 6 μηνών και 10 ετών.
Αυτή τη στιγμή παρατηρούνται εστίες υπερμετάδοσης στα γηροκομεία, στα σώματα ασφαλείας και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με πολλούς αστυνομικούς σε καραντίνα η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το πιθανό λουκέτο σε αστυνομικά τμήματα. Οσο για τα νοσοκομεία, οι ειδικοί ελπίζουν τα κρούσματα να μην είναι ενδονοσοκομειακά, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στη λειτουργία τους. Ανησυχία προκαλούν επίσης τα ορφανά κρούσματα, για τα οποία δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο ήρθαν σε επαφή με τον ιό, καθώς και οι ασυμπτωματικοί φορείς που διασπείρουν χωρίς να το γνωρίζουν τον ιό.
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442