Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργώντας μια επιτυχημένη ερωτική σχέση

Δημιουργώντας μια επιτυχημένη ερωτική σχέση

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που είναι αρκετά βοηθητικοί ως προς το πώς μια σχέση θα είναι το ίδιο «τέλεια» όπως στις αρχές της

Με τους παρακάτω τρόπους θα μπορέσετε να κρατήσετε τη σχέση σας σε μια πιο «ενεργή» κατάσταση, δίχως να ρουτινιάζετε και να καταλήγετε να χωρίζετε…!

Ενίσχυση της επικοινωνίας

Αξιοποιείστε την τεχνολογία για να επικοινωνείτε τακτικά και με ποικίλους τρόπους. Ένα τρυφερό μήνυμα μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση.

Επίσης, εστιάστε στην ενεργητική και προσεκτική επικοινωνία. Δώστε αξία σε όσα συζητάτε με τον / την σύντροφό σας και προσπαθήστε να αντιληφθείτε τα πράγματα και από τη δική του οπτική γωνία.

Κοινοί στόχοι

Ένας τρόπος να στηριχθεί η σχέση είναι να θέσει το ζευγάρι έναν κοινό στόχο. Για κάποιους στόχος είναι η ανατροφή ενός παιδιού, για άλλους η απόκτηση ενός σπιτιού, για αρκετούς η διατήρηση μιας επιχείρησης.

Όποιος και αν είναι ο στόχος, η κοινή προσπάθεια, η προσήλωση σε ένα κοινό σημείο αναφοράς, ακόμα και η επίλυση των εντάσεων που πιθανόν να προκύπτουν, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της διατήρησης μιας σχέσης.

Προτεραιότητες

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να θέτουμε τις «σωστές» προτεραιότητες. Ας υπενθυμίζουμε διαρκώς στον εαυτό μας ότι προέχει η σχέση μας, η οικογένειά μας, οι φίλοι μας και κατόπιν ακολουθούν οι υποχρεώσεις, τα πρέπει, τα άγχη, οι δουλειές.

Ας βάλουμε προτεραιότητα την ίδια μας τη ζωή, τη διασκέδασή μας, την υγεία μας, την ισορροπία μας και ας στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους.

Πάνω από όλα φίλοι

Ένα κοινό μυστικό των επιτυχημένων σχέσεων είναι η ανάπτυξη μιας φιλικής προσέγγισης ανάμεσα στα δύο μέλη του ζευγαριού.

Οι φίλοι άλλωστε έχουν πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά: είναι πάντα παρόντες στη ζωή μας, μας ακούν προσεκτικά, μας καταλαβαίνουν, μας αποδέχονται, μας στηρίζουν, χαίρονται για τα επιτεύγματά μας και λυπούνται με τις δυσκολίες μας.

Αναμφίβολα, μια σχέση που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις διαθέτει την καλύτερη βάση για να λειτουργεί το ζευγάρι επιτυχημένα.

Ρομαντισμός

Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον ρομαντισμό στη σχέση μας. Ας θυμηθούμε πώς νιώθαμε και πώς συμπεριφερόμασταν στο πρώτο διάστημα της γνωριμίας μας, όπου όλα ήταν έντονα, άγνωστα και μας έλκυαν να τα εξερευνήσουμε.

Ας φέρουμε ξανά τις εκπλήξεις, τα τρυφερά μηνύματα, τα απρόσμενα δώρα, τις ρομαντικές κινήσεις στην κοινή μας ζωή για να βγούμε από την ρουτίνα.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024