Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αχμέντ Χασάν : Ο πιστός στρατιώτης του Θρύλου

Αχμέντ Χασάν : Ο πιστός στρατιώτης του Θρύλου

Ο Αχμέντ Χασάν υπέγραψε χθες (21/8) τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και το «10» θυμάται την έως τώρα πορεία του με τα ερυθρόλευκα.

Ήταν Αύγουστος του 2018, όταν ο Αχμέντ Χασάν πατούσε για πρώτη φορά το λιμάνι του Πειραιά. Ο Αιγύπτιος φορ ήρθε στον Ολυμπιακό ως το επόμενο «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά σε ένα νέο, δύσκολο ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του… φρέσκου τότε Πέδρο Μαρτίνς.

 Γκερέρο στα εύκολα, Χασάν στα δύσκολα

Ο Χασάν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, δείχνοντας από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων, πορεύτηκε με τον φορμαρισμένο Γκερέρο στα προκριματικά του Europa League, καθώς ήταν ο μοναδικός επιθετικός του ρόστερ αλλά επέπνεε και εμπιστοσύνη στον Πορτογάλο κόουτς. Ωστόσο, η απόδοση του Χασάν στο χορτάρι από τη στιγμή που ενσωματώθηκε για τα καλά με τον σύλλογο, του δημιουργούσε έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο».

Στη ζυγαριά του Μαρτίνς, η εκτελεστική δεινότητα του Χασάν υπερτερούσε των τρεξιμάτων του Άνχελ Γκερέρο με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποτελεί το βασικό όπλο της επιθετικής γραμμής για τον Πορτογάλο τεχνικό. Ο Αιγύπτιος, την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό (2018/19) εκτέλεσε τα αντίπαλα δίχτυα 15 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από την άλλη, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο πέτυχε συνολικά δέκα γκολ, τα τρία από αυτά στα προκριματικά του καλοκαιριού.

Ξανά στα ερυθρόλευκα

Το καλοκαίρι του 2019 ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει την επιστροφή του. Ο Ολυμπιακός πάλεψε για να τον αποκτήσει, αλλά η Μπράγκα ήταν αδιάλλακτη. Τελικά, έξι μήνες μετά και συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου του 2020, ο Χασάν ντύθηκε και πάλι στα ερυθρόλευκα.

Ο Αιγύπτιος, ήταν πάντα εκεί όποτε τον χρειάστηκε ο προπονητής του. Πιστός στρατιώτης, όπως και την περασμένη σεζόν. Έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, αλλά και στην εξαιρετική πορεία των ερυθρόλευκων στο Κύπελλο. Στα Play Offs ήταν καταλυτικός. Σημείωσε τα τέσσερα από τα οκτώ συνολικά γκολ του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το μέλλον γράφεται στο αγαπημένο του λιμάνι

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μόνο την αρχή. Ο Αχμέντ Χασάν υπέγραψε και είναι και με τη βούλα παίκτης του Ολυμπιακού. Ο 27χρονος επιθετικός, θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα για τρία χρόνια ακόμη και το μέλλον του στον Πειραιά φαντάζει μακρύ, αλλά κυρίως λαμπρό.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024