
Στον εισαγγελέα τα στοιχεία για τα γκρουπ κατά των μασκών στα σχολεία
Τα στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες Αρχές.
Ακόμα και σήμερα ενδέχεται να λάβει η Εισαγγελία τα στοιχεία από την έρευνα που έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη δημιουργία σελίδων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία.
Όπως έγινε γνωστό, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που πρότειναν οι λοιμωξιολόγοι και αποδέχθηκε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δημιουργήθηκαν ομάδες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης – «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»- μέσω των οποίων αναπτύσσονται θεωρίες κατά του μέτρου.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε δράση έπειτα από καταγγελίες πολιτών στην Ελληνική Αστυνομία για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει δώσει εντολή για παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κοροναϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Στην προκειμένη περίπτωση, η έρευνα ολοκληρώθηκε και θα στοιχεία θα αποσταλούν στο αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, αφού ενημερωθεί και τα αξιολογήσει, θα αποφασίσει αν θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα και αν ασκήσει ποινικές διώξεις.
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones


