Οι μάσκες, η χρήση τους από τα παιδιά, το κόστος, αλλά κυρίως η εκπαίδευση μικρών μαθητών είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης των γονιών λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία. Την ανησυχία της εκφράζει μιλώντας στην κάμερα του MEGA η Μαρί Οσκιάν εκπαιδευτικός, και μητέρα δυο παιδιών στην Δ’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Η κ. Οσκιάν έχει αποφασίσει να δώσει στα παιδιά της υφασμάτινες μάσκες.

Το ίδιο ανήσυχος είναι και ο Θανάσης Παπαρής, γιατρός και πατέρας ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών.

Η πολιτεία, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς πρέπει να μάθουν στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα, έτσι ώστε να μην υπάρξει διασπορά, λένε άνθρωποι που έχουν κληθεί να παραλαμβάνουν καθημερινά τα εγγόνια τους από το σχολείο.

Το ζήτημα που «καίει» τους γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς είναι το κόστος στον οικογενειακό προγραμματισμό που θα τους επιβαρύνει από τη καθημερινή χρήση μάσκας, καθώς θα πληρώνουν από τη τσέπη τους.

Η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με το διοικητικό συμβούλιο ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθούν και σποτάκια για τη σωστή χρήση μάσκας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο