Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι με εκατοντάδες καλεσμένους στη Μύκονο

Κοροναϊός: Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι με εκατοντάδες καλεσμένους στη Μύκονο

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, η αστυνομία συνέλαβε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενοικιαστή βίλας στην περιοχή της Φτελιάς, στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη ιδιωτικό πάρτι

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, η αστυνομία συνέλαβε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενοικιαστή βίλας στην περιοχή της Φτελιάς, στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη ιδιωτικό πάρτι.

Την ώρα που η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού, σταθερά πάνω από 200 ημερησίως, κάποιοι συνεχίζουν να αγνοούν τις συστάσεις της πολιτείας και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη δική τους αλλά και των συμπολιτών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πάρτι που έλαβε χώρα στη Μύκονο εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 500 άτομα.

Κατά του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Ζευγάρι με κοροναϊό έσπασε την καραντίνα

Ωστόσο, οι απαράδεκτοι χειρισμοί δεν σταματούν εκεί, καθώς στο πάρτι φέρεται να συμμετείχε ένα ζευγάρι που είχε βρεθεί θετικό στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι που είχε διαγνωστεί με τον ιό και βρισκόταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, έσπασε την καραντίνα και πήγε στο πάρτι που γινόταν.

Τα αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική

Σημειώνεται πως τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού τίθενται από αύριο, Παρασκευή, στη Χαλκιδική και τη Μύκονο, ύστερα από απόφαση που ελήφθη με βάση το αυξημένο ιικό φορτίο που εντοπίζεται στις εν λόγω περιοχές.

Τα μέτρα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορούν στους όρους λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, την αναστολή πραγματοποίησης εκδηλώσεων, το πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τις κυρώσεις και τους ελέγχους.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την 21η Αυγούστου 2020 και ώρα 06:00 έως και την 31η Αυγούστου 2020 και ώρα 06:00.

Όροι λειτουργίας επιχειρήσεων

Όσον αφορά στους όρους λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, στη ΦΕΚ σημειώνεται:

  • Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 π.μ.
  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων της παρ. 1 είναι τέσσερα άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι άτομα.
  • Εντός του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών».

Αναστολή εκδηλώσεων

Σύμφωνα πάντα με την ΦΕΚ «αναστέλλεται η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης συνεπάγονται την παρουσία κοινού» εντός του δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάσκα

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική στις ίδιες περιοχές τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Όπως σημειώνεται, όμως, εξαιρούνται: τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Κυρώσεις

Στην περίπτωση που εργαζόμενος επιχείρησης που εντάσσεται στα μέτρα βρεθεί να μην τηρεί τους κανόνες, τότε επιβάλλεται στην επιχείρηση, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Πρόστιμο της ίδιας τάξης θα επιβληθεί και σε φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες. Οι έλεγχοι αναμένεται να είναι σαρωτικοί ώστε να διασφαλιστεί πως θα τηρούνται τα μέτρα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024