Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τα Χανιά όπου άγνωστοι έγδαραν και κρέμασαν σκύλους σε δέντρα.
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία, δεν κρύβει τον αποτροπιασμό της, ενώ οι δράστες της κτηνώδους πράξης αναζητούνται.
Σύμφωνα με τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων», «έφυγε η κηδεμόνας των σκυλιών για λίγες ημέρες από την κατοικία της, εμπιστευόμενη τους δυο σκύλους της σε κοντινό της πρόσωπο. Οι σκύλοι εξαφανίστηκαν και μετά από πέντε μέρες αδιάκοπης αναζήτησης, βρέθηκαν κρεμασμένοι και κατακρεουργημένοι στα Κεραμειά Χανίων.
Ας αποδείξει η Ελληνική Αστυνομία ότι δεν επικρατεί άλλος νόμος εκεί πάνω, διενεργώντας ενδελεχή έρευνα και συλλαμβάνοντας τον δράστη», σημειώνει ο σύλλογος, προσθέτοντας:
«Ως σύλλογος προστασίας των ζώων εκπέμπουμε SOS, η βία στον τόπο μας εντείνεται, γίνεται όλο και σκληρότερη…»
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας