Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση των playoffs του NBA έκαναν οι Μπόστον Σέλτικς.
Η ομάδα της Βοστόνης επικράτησε δύσκολα με 109-101 των Φιλαδέλφεια Σίξερς στην «φούσκα» του Ορλάντο, στο game 1 της σειράς.
Στην αναμέτρηση με τους Σίξερς… παπάδες έκανε ο Τέιτουμ, που ήταν και ο mvp, χαρίζοντας τη νίκη στους Σέλτικς. Όντας ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά, σημείωσε καθοριστικούς πόντους, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 32 και 12 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας στα playoffs και στις 2 κατηγορίες), ενώ ο Μπράουν πρόσθεσε 29 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Αγωνία επικρατεί στο στρατόπεδο των Κελτών, καθώς ο Χέιγουορντ αποχώρησε 3 λεπτά πριν τη λήξη με πρόβλημα στον αστράγαλο.
Από την άλλη, για την Φιλαδέλφεια, ο Εμπίντ είχε 26 με 16 ριμπάουντ, ενώ από 18 μέτρησαν οι Μπερκς και Ρίτσαρντσον.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.