Μπερδεμένοι οι πολίτες αναφορικά με τη χρήση μάσκας – Που είναι υποχρεωτική
Το MEGA βρέθηκε σε όλα τα σημεία όπου επιβεβαιώνεται ότι πράγματι οι πολίτες δηλώνουν μπερδεμένοι όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνουν, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που ακόμη και σήμερα, μετά από μήνες δεν γνωρίζουν πως να φορούν σωστά τη μάσκα
Ένα από τα θέματα που ανέδειξε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι το ζήτημα των οδηγιών προς τους πολίτες όσον αφορά στους χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Το MEGA βρέθηκε σε όλα τα σημεία όπου επιβεβαιώνεται ότι πράγματι οι πολίτες δηλώνουν μπερδεμένοι όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνουν, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που ακόμη και σήμερα, μετά από μήνες δεν γνωρίζουν πως να φορούν σωστά τη μάσκα.
Με τις μάσκες ανά χείρας, πολίτες περιμένουν το λεωφορείο σε στάση της λεωφόρου Συγγρού. Το λεωφορείο έρχεται αλλά δυστυχώς κάποιοι που βρίσκονται στο εσωτερικό του δεν φορούν τη μάσκα με το σωστό τρόπο.
Η κα. Χριστίνα Γεωργίου εργάζεται σε σούπερ μάρκετ και φοράει μάσκα και γάντια στη δουλειά της αλλά και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που κινείται.
Οι πολίτες δείχνουν να είναι μπερδεμένοι για τους χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Που είναι υποχρεωτική η μάσκα
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους στο σύνολο της επικράτειας. Στα νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετείται ο πολίτης, και στις τράπεζες.
Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού στις λαϊκές αγορές τόσο από τους πωλητές όσο και από τους καταναλωτές.
Μετά τις συστάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας επεκτείνεται πλέον σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστών.
Στις υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα στο Μαξίμου
- Ηλιόπουλος: Το μόνο που δεν ακούσαμε από τους βουλευτές της ΝΔ είναι το «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη»
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442