Ένα από τα θέματα που ανέδειξε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι το ζήτημα των οδηγιών προς τους πολίτες όσον αφορά στους χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Το MEGA βρέθηκε σε όλα τα σημεία όπου επιβεβαιώνεται ότι πράγματι οι πολίτες δηλώνουν μπερδεμένοι όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνουν, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που ακόμη και σήμερα, μετά από μήνες δεν γνωρίζουν πως να φορούν σωστά τη μάσκα.

Με τις μάσκες ανά χείρας, πολίτες περιμένουν το λεωφορείο σε στάση της λεωφόρου Συγγρού. Το λεωφορείο έρχεται αλλά δυστυχώς κάποιοι που βρίσκονται στο εσωτερικό του δεν φορούν τη μάσκα με το σωστό τρόπο.

Η κα. Χριστίνα Γεωργίου εργάζεται σε σούπερ μάρκετ και φοράει μάσκα και γάντια στη δουλειά της αλλά και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που κινείται.

Οι πολίτες δείχνουν να είναι μπερδεμένοι για τους χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Που είναι υποχρεωτική η μάσκα

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους στο σύνολο της επικράτειας. Στα νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετείται ο πολίτης, και στις τράπεζες.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού στις λαϊκές αγορές τόσο από τους πωλητές όσο και από τους καταναλωτές.

Μετά τις συστάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας επεκτείνεται πλέον σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστών.

Στις υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο