Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπερδεμένοι οι πολίτες αναφορικά με τη χρήση μάσκας - Που είναι υποχρεωτική

Μπερδεμένοι οι πολίτες αναφορικά με τη χρήση μάσκας – Που είναι υποχρεωτική

Το MEGA βρέθηκε σε όλα τα σημεία όπου επιβεβαιώνεται ότι πράγματι οι πολίτες δηλώνουν μπερδεμένοι όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνουν, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που ακόμη και σήμερα, μετά από μήνες δεν γνωρίζουν πως να φορούν σωστά τη μάσκα

Ένα από τα θέματα που ανέδειξε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι το ζήτημα των οδηγιών προς τους πολίτες όσον αφορά στους χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Το MEGA βρέθηκε σε όλα τα σημεία όπου επιβεβαιώνεται ότι πράγματι οι πολίτες δηλώνουν μπερδεμένοι όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνουν, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που ακόμη και σήμερα, μετά από μήνες δεν γνωρίζουν πως να φορούν σωστά τη μάσκα.

Με τις μάσκες ανά χείρας, πολίτες περιμένουν το λεωφορείο σε στάση της λεωφόρου Συγγρού. Το λεωφορείο έρχεται αλλά δυστυχώς κάποιοι που βρίσκονται στο εσωτερικό του δεν φορούν τη μάσκα με το σωστό τρόπο.

Η κα. Χριστίνα Γεωργίου εργάζεται σε σούπερ μάρκετ και φοράει μάσκα και γάντια στη δουλειά της αλλά και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που κινείται.

Οι πολίτες δείχνουν να είναι μπερδεμένοι για τους χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Που είναι υποχρεωτική η μάσκα

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους στο σύνολο της επικράτειας. Στα νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετείται ο πολίτης, και στις τράπεζες.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού στις λαϊκές αγορές τόσο από τους πωλητές όσο και από τους καταναλωτές.

Μετά τις συστάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας επεκτείνεται πλέον σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστών.

Στις υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024