Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεβίλλη... League: Στον τελικό ξανά οι Ισπανοί - Πέταξαν εκτός τη Γιουνάιτεντ

Σεβίλλη… League: Στον τελικό ξανά οι Ισπανοί – Πέταξαν εκτός τη Γιουνάιτεντ

Η Σεβίλλη βρίσκεται και πάλι στον τελικό του Europa League! Η ομάδα της Ανδαλουσίας νίκησε (2-1) τους «κόκκινους διαβόλους» και έδειξε πανέτοιμη να σηκώσει την τέταρτη (14', 15', 16') κούπα την τελευταία δεκαετία

Είναι πλέον επίσημο, το Europa League πρέπει να αλλάξει ονομασία!

Η Σεβίλλη με μεγάλη ανατροπή νίκησε (2-1) την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης στην Γερμανία. Εκεί, που θα συναντήσει τον νικητή του ημιτελικού Ίντερ-Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Οι Ανδαλουσιανοί έστειλαν πίσω στο Μάντσεστερ την ομάδα του Σόλσκιερ και ετοιμάζονται για την τέταρτη κούπα την τελευταία δεκαετία.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε αποφασισμένη στον ημιτελικό με την Σεβίλλη και μόλις στο 9ο λεπτό, πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Ράσφορντ πάτησε περιοχή, με τον Ντιέγκο Κάρλος να πέφτει με δύναμη στον επιθετικό των «κόκκινων διαβόλων». Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υπέπεσε στην παράβαση, με τον Μπριχ να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ποιος άλλος, ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος φυσικά δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-0 από τα 11 βήματα. Ήταν το 8ο (4ο με την Γιουνάιτεντ) γκολ για τον Πορτογάλο στην εφετινή διοργάνωση.

Το τέρμα του Φερνάντες… ξύπνησε την Σεβίλλη, με την ομάδα του Λοπετέγκι να αντεπιτίθεται. Στο 26ο λεπτό, η Σεβίλλη έφυγε στην κόντρα ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση. Ο Οκάμπος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ρεγκιλόν, αυτός πέρασε υπέροχα στον αμαρκάριστο Σούσο, με τον 26χρονο παίκτη να νικάει από κοντά τον Ντε Χέα για το 1-1.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Μαρσιάλ να χάνει μεγάλη ευκαιρία, ενώ το σουτ του Ράσφορντ το απέκρουσε το Μπόνο. Και κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όντας ισόπαλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες. Με το… καλησπέρα, ο Μπόνο έκανε τρομερή επέμβαση σε πλασέ του Γκρίνγουντ, ενώ στη συνέχεια οι Άγγλοι είχαν διπλή τεράστια ευκαιρία με τους Μαρσιάλ-Ράσφορντ.  Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έκανε το ματς της ζωής του, με τον Μαροκινό να λέει όχι στον Μαρσιάλ και σε τετ α τετ.

Η Γιουνάιτεντ έκανε ένα σούπερ τέταρτο στο δεύτερο μέρος και στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Μέχρι που… εμφανίστηκε η Σεβίλλη.

Η ομαδα της Ανδαλουσίας στην μοναδική της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, σημείωσε το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης. Ο Νάβας έκανε εξαιρετική πάσα, με τον Ντε Γιονγκ να κάνει ανενόχλητος το 2-1 για την Σεβίλλη. Σε μια φάση, που η άμυνα της Γιουνάιτεντ ήταν τραγική, μαρκάροντας με τα… μάτια.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε για την ισοφάριση, με την Σεβίλλη να κρατάει το 2-1, σφραγίζοντας την έκτη παρουσία της στον τελικό του Europa League!

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Χορδάν (87’ Γκουντέλι), Σούσο (74’ Βάσκες), Εν Νεσιρί (55’ Ντε Γιονγκ), Οκάμπος (55’ Μουνίρ)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελεφ, Ουίλιαμς (87’ Τζέιμα), Μαγκουάιρ, Γουάν Μπισάκα (88’ Φοσού Μενσά), Πογκμπά, Φρεντ, Φερνάντες;, Γκρίνγουντ (90+3′ Ιγκαλό), Ράσφορντ (87’ Μάτα), Μαρσιάλ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024