Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ

Στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ

Στην ελληνική βουλή κατατίθενται την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να κυρωθούν οι δύο συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Στην ελληνική βουλή κατατίθενται την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να κυρωθούν οι δύο συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Διάλογος μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες

Τη σχετική προαναγγελία έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη διαμηνύοντας ότι «επιθυμούμε το διάλογο, αλλά θέλουμε να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις (…) Διάλογος όταν κι εφόσον υπάρξει θα υπάρξει μόνο για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ».

Σημειώνεται ότι στις 24 Αυγούστου ξανανοίγει η βουλή μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του καλοκαιριού, ενώ στις 23 Αυγούστου λήγει η ισχύς της παράνομης τουρκικής Navtex μέσω της οποίας το Oruc Reis βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Ανοιχτοί οι δίαυλοι με Γερμανία

Η κα Πελώνη μιλώντας στον Σκάι διευκρίνισε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Γερμανία παραμένουν.

Όπως επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, όλες οι πλευρές που έχει κινητοποιήσει διπλωματικά η κυβέρνηση έχουν καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι χρειάζεται απομάκρυνση του Ορούτς Ρέις από την περιοχή.

Μαραθώνιος

«Η διπλωματία δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος, θέλει χρόνο για να αποδώσει» διευκρίνισε η κα Πελώνη.

«Δεν προκάλεσε ένταση η Ελλάδα, ούτε οξύνει η Ελλάδα την ένταση, προτάσσει διάλογο, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δίκαιου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Έχουν διαβάσει οι εταίροι μας το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» τόνισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 27 – 28 Αυγούστου θα συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων.

Η κα Πελώνη αποσαφήνισε πάντως ότι «θα είναι νομίζω πυκνές οι εξελίξεις μέχρι τότε, η Ελλάδα έχει βάλει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της στο τραπέζι. Περιμένουμε μέχρι τότε να έχει αποδώσει η διπλωματία, η αποκλιμάκωση και αποφυγή μονομερών ενεργειών».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024