Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών από τον παλαιστινιακό θύλακο στο έδαφος του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι πραγματοποίησε νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών (κεντρική φωτογραφία αρχείου Reuters) από τον παλαιστινιακό θύλακο στο έδαφος του Ισραήλ.

«Στόχευσαν θέσεις»

«Μαχητικά αεροσκάφη, στρατιωτικά ελικόπτερα και άρματα μάχης στόχευσαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται στο στρατιωτικό ανακοινωθέν.

Πυρκαγιά από εμπρηστικά μπαλόνια (φωτογραφία αρχείου AP)

Στο λακωνικό ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι επλήγησαν «ναυτικό αμυντικό σύστημα που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς, υπόγειες υποδομές και σταθμοί παρατήρησης».

Και προστίθεται πως ο ισραηλινός στρατός ενήργησε σε «απάντηση» στη συνεχιζόμενη εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος από την πλευρά της ανακοίνωσε πως έγκυος γυναίκα και τρίχρονο παιδί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών αυτών και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Η συμφωνία με ΗΑΕ

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν την επαύριο από την ανακοίνωση της συμφωνίας για εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τη συμφωνία επικρίνουν δριμύτατα οι Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένης της ισλαμικής Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα (φωτογραφία αρχείου AP)

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για σειρά νυχτερινών επιδρομών ενάντια σε θέσεις της Χαμάς, σε απάντηση στις επιθέσεις με εμπρηστικά μπαλόνια, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν η αιτία για πυρκαγιές σε θαμνώδεις περιοχές στο νότιο Ισραήλ, που ωστόσο δεν είχαν προκαλέσει θύματα.

Εκλεισε και το Κέρεμ Σαλόμ

Σε αντίποινα, το Ισραήλ έκλεισε επίσης το μεθοριακό πέρασμα Κέρεμ Σαλόμ την περασμένη Τρίτη, απ’ όπου εισέρχονται στη Γάζα εμπορεύματα για να τροφοδοτήσουν αυτήν τη στενή λωρίδα γης που κατοικείται από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, πάνω από το μισό των οποίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr