Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ διαρκείας στην Ανατολική Μεσόγειο

Θρίλερ διαρκείας στην Ανατολική Μεσόγειο

H επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική «Kemal Reis» ανέδειξε τους κινδύνους ενός ατυχήματος – Οι όροι της Αθήνας για να ξαναρχίσουν οι διερευνητικές επαφές – Η σημασία του ελληνοαμερικανικού παράγοντα στις ΗΠΑ

Θρίλερ διαρκείας θύμιζαν, ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αγκυρα δεν εμφανιζόταν διατεθειμένη, παρά την τηλεφωνική επικοινωνία της Ανγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, να υποχωρήσει από την εξαναγκαστική τακτική που έχει χαράξει με επίκεντρο την παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους «Oruc Reis» από τις 10 Αυγούστου σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εκτόνωση της κατάστασης να εμφανίζει περιπλοκές, δεδομένου ότι η παράνομη τουρκική NAVTEX ολοκληρώνεται στις 23 Αυγούστου. Παράλληλα, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή. Το «φιλί του πολέμου», δηλαδή η επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική «Kemal Reis» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, έδειξε τα όρια.

Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024