Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει στο όπλο της διπλωματίας

Επιμένει στο όπλο της διπλωματίας

Σε μια κούρσα τηλεφωνικών επαφών, συναντήσεων και επιστολών αποδύεται τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα, επιδιώκοντας να καταγγείλει σε διεθνές επίπεδο την τουρκική παραβατικότητα

Τον πρώτο λόγο στη διπλωματία δίνει η κυβέρνηση για την επίλυση της κρίσης που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, με διπλωματικές πηγές να σημειώνουν ως εδραιωμένη πλέον την αντίληψη εταίρων και συμμάχων για την τουρκική παραβατικότητα. Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται σε «πυρετό» επαφών, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει χθες τηλεφωνική επικοινωνία στη σκιά των εξελίξεων και της οριακής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η Αγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, με τον οποίο συμφώνησε στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου, που θα συνδυαστεί και με συνάντηση των δύο ηγετών.

Ο Νίκος Δένδιας αναχωρεί σήμερα για το Ισραήλ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι. Την Παρασκευή θα ακολουθήσει επίσκεψή του στη Βιέννη, όπου θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, ενώ από την αυστριακή πρωτεύουσα θα λάβει μέρος και στην έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Αθήνα επιδιώκει να καταγγείλει σε διεθνές επίπεδο την τουρκική παραβατικότητα, αναδεικνύοντας τη σαθρότητα των επιχειρημάτων της Αγκυρας, που προσπαθεί να δικαιολογήσει την κλιμάκωση της επιθετικότητάς της ως αποτέλεσμα της νόμιμης συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Αιγύπτου.

  • Ποιες κινήσεις των ΗΠΑ δείχνουν την στήριξή τους στην Ελλάδα
  • Πώς μπορεί να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση το συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ
  • Ποιες διπλωματικές κινήσεις αναμένεται να κάνει ακόμα η Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ που κυκλοφορεί

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024