
Η «Κατερίνα» του Κορτώ με την Λένα Παπαληγούρα στο Κηποθέατρο Παπάγου
Η παράσταση παρουσιάζεται στις 26 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Παπάγου
Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με την συγκλονιστική Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.
Η παράσταση που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια με κοινό και κριτικούς να την εξυμνούν, έχει κερδίσει συνολικά έξι θεατρικά βραβεία.
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Ιδέα-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα
Μαζί της στην σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης
- Η Γαλλία ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κύπρος: Ο Τραμπ αναδημοσιεύει συνέντευξη του κύπριου υπουργού Ενέργειας για τα ενεργειακά στην Αν. Μεσόγειο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Αποκρυπτογράφηση
