Πρωτόγνωρες στιγμές για το νησί έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στη Μύκονο. Στο νησί που έχει συνδεθεί με την ξέφρενη διασκέδαση, τα μεσάνυχτα τα φώτα στα μπαρ άνοιξαν, η μουσική έκλεισε και οι ιδιοκτήτες καλούσαν τους τουρίστες να αποχωρήσουν.

Ωστόσο φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης, αφού όπως κατέγραψε η κάμερα του MEGA, που βρέθηκε στο «νησί των ανέμων» οι περισσότεροι συνεχίζουν τη διασκέδασή τους στα σοκάκια με ποτό στο χέρι.

Μάλιστα, οι ακόμα πιο ανεγκέφαλοι δηλώνουν χωρίς περιστροφές ότι θα αναζητήσουν… τα μυστικά πάρτι σε βίλες. Όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Μυστικοί αστυνομικοί στα στενά της Μυκόνου

Την ίδια στιγμή αστυνομικοί με πολιτικά ελέγχουν τα καταστήματα και κάνουν συστάσεις στους τελευταίους πελάτες. Οι πελάτες αντιδρούν με το κλείσιμο, όμως αναγκάζονται να προσαρμοστούν.

Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούν να ελέγχουν τα πάρτι στις βίλες.

«Έχουμε κατανόηση»

Ευτυχώς βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και τηρούν τα μέτρα.

«Θα πάμε για ένα φαγητό και μετά σπίτι. Έχουμε κατανόηση» λένε τουρίστες μιλώντας στο MEGA.

Ανήσυχοι οι επιχειρηματίες

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι το μετρό αυτό δε θα λειτουργήσει. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, επιχειρηματίας, τόνισε ότι τα μέτρα είναι πρωτόγνωρα, ο κόσμος ωστόσο, αν και δυσαρεστημένος, πειθαρχεί. Όμως το οικονομικό πλήγμα στο νησί είναι τεράστιο.

«Η σεζόν έχει τελειώσει για εμάς, η ζημιά είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα δε θα βάλει φρένο στον ιό, που κυκλοφορεί και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, ιδίως στα πριβέ πάρτι που διοργανώνονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

«Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να το σκεφτούμε περισσότερο» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας