Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Εν αναμονή νέων μέτρων - Οι εισηγήσεις για τα νυχτερινά κέντρα

Κοροναϊός : Εν αναμονή νέων μέτρων – Οι εισηγήσεις για τα νυχτερινά κέντρα

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν για τον έλεγχο της διασπορά του κοροναϊού καθώς η μετάδοση του ιού εμφανίζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Σε αυτές τις διαπιστώσεις προέβη ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης που έγινευπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν για τον έλεγχο της διασπορά του κοροναϊού καθώς η μετάδοση του ιού εμφανίζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις.

Μάλιστα αυτές σε αυτές τις διαπιστώσεις προέβη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης που έγινε νωρίτερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επικίνδυνα αυξητικές τάσεις

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης, έκανε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και προανήγγειλε ότι η προεδρία της κυβέρνησης θα ανακοινώσει νέα μέτρα.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις.

Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης.»

Ποια μέτρα εξετάζονται

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν εξετάστηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/8) όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με λοιμοξιολόγους κατά τη διάρκεια της οποίας δέχτηκε τις εισηγήσεις τους.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και ιδίως τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν είναι η αυστηροποίηση των ελέγχων των εισερχομένων στη χώρα με υποχρεωτικό τεστ κοροναϊού, ενώ ακόμα πιο αυστηρά πρωτόκολλα θα δημιουργηθούν για όσους εισέρχονται από τις χώρες στα βόρεια σύνορα της χώρας όπως η Αλβανία.

Τέλος κατά τη διάρκεια της ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για τη λειτουργία μπαρ, νυχτερινών κέντρων και χώρων εστίασης με περιορισμένο ωράριο.

Η τωρινή φάση της επιδημίας του Covid-19 είναι περίπου το 40-50% της έξαρσης που είχε στα τέλη Μαρτίου. Υπολογίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου έως αρχές Απριλίου οι συνολικά νοσούντες (καταγεγραμμένοι και μη) με κοροναϊό ίσως ξεπερνούσαν τις 20.000 και τώρα σύμφωνα -με την αναλογία ελέγχων- κυμαίνονται τις τελευταίες ημέρες σε 8000 -10.000 με αυξητικές τάσεις.

Όμως είναι προφανές ότι αν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης με συνεχείς εισαγωγές στις ΜΕΘ και θανάτους.

Αυτές οι διαπιστώσεις προκύπτουν από αναφορές επιδημιολόγων αλλά και από αναλύσεις δεδομένων από την τωρινή περίοδο και από εκείνη στην πρώτη «φάση» της επιδημίας που οδήγησε στην καραντίνα και σε σχετικά σημαντικό αριθμό θυμάτων. Από την ανάλυση αυτή φαίνονται ωστόσο μεγάλες διαφορές κι ένα μέρος των αριθμών παραπλανούν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024