Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφιάλτης η ανεργία μετά τον κοροναϊό

Εφιάλτης η ανεργία μετά τον κοροναϊό

Αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας βρίσκονται πολλοί νέοι άνθρωποι καθώς ο κοροναϊός έχει δημιουργήσει ένα ζοφερό εργασιακό σκηνικό.

Αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας βρίσκονται πολλοί νέοι άνθρωποι καθώς ο κοροναϊός έχει δημιουργήσει ένα ζοφερό εργασιακό σκηνικό.

Οι επιχειρήσεις όχι μόνο αδυνατούν να προσλάβουν νέους εργαζόμενους αλλά και να κρατήσουν αυτούς που ήδη έχουν.

Αυτό καταγράφουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς τον Μάιο η ανεργία άγγιξε το 17%, από το 15,7% που ήταν τον Απρίλιο.

Ο Παναγιώτης Κουτσογιάννης εργαζόταν σε ένα καφέ. Όταν όμως ξέσπασε ο κορονοϊός ο εργοδότης του αναγκάστηκε να τον απολύσει.

«Πριν τον κορονοϊό είχα βρει μια δουλειά Part-time, 3 μέρες, για λίγες ώρες ώστε να βγάλω το χαρτζιλίκι μου λόγω κορονοϊού η δουλειά μειώθηκε, οπότε δεν χρειαζόμουν για ένα διάστημα και μέχρι να φτιάξει η κατάσταση περιμένω μήπως με ξαναζητήσουν στο ίδιο μαγαζί» είπε μιλώντας στο MEGA.

Και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος είναι άνεργος. Παρά τα εμπόδια που δημιουργεί η πανδημία ευελπιστεί να βρει μια δουλειά το χειμώνα.

«Σίγουρα πριν τον κορονοϊό τα προβλήματα ήταν λιγότερα αντιμετωπίζαμε πιο εύκολα την εύρεση εργασίας. Είναι πιο δύσκολο τώρα να βρεις μια δουλειά, γιατί όλες οι επιχειρήσεις έχουν μειώσει το προσωπικό τους και δεν προσλαμβάνουν εύκολα. Προσδοκώ να βρω μια δουλειά και αυτό το χειμώνα αν βρω καλώς διαφορετικά θα πρέπει να περάσω με ότι χρήματα έχω στο πορτοφόλι» σημείωσε.

Λιγότερες νέες θέσεις 

Τις χειρότερες επιδόσεις στην αγορά εργασίας από το 2013 αποκαλύπτουν και τα στοιχεία της Εργάνης σύμφωνα με τα οποία στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου χάθηκαν 170.470 νέες θέσεις απασχόλησης σε σχέση πέρσι.

Ωστόσο τον Ιούλιο σημειώθηκαν 67.911 περισσότερες προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις.

Πάντως το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε εγρήγορση και διαμηνύει ότι αν χρειαστεί θα λάβει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024