Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, καθώς φαίνεται πως αρκετοί πολίτες πιέζουν τους γιατρούς να τους εκδώσουν πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα για να εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, σημειώνοντας πως ήταν αρκετά πιεστικά τα αιτήματα μερίδας των πολιτών προς τους γιατρούς, προκειμένου να τους χορηγήσουν τέτοια βεβαίωση.

«Ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί, επικαλούμενοι σε αρκετές περιπτώσεις ελαφριά συμπτώματα όπως δυσφορία και ζάλη, ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος έδωσε τις κατάλληλες επισημάνσεις, πως ο νόμος εξαιρεί όσους έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και παιδιά κάτω των 3 ετών» σημείωσε η κ. Μαστοράκου.

«Μας θλίβει η συμπεριφορά εκ μέρους των πολιτών και ζητήσαμε από τους γιατρούς να έχουν απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση για την έκδοση τέτοιων γνωματεύσεων, όμως φανταστείτε να συμβεί κάτι και να υπάρχει και μια τέτοια βεβαίωση» πρόσθεσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Γράψτε το σχόλιό σας