Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Θάλεια»: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες μέρες

Κακοκαιρία «Θάλεια»: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία, ενώ οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά – κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Από αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχίσει το πέρασμά της η κακοκαιρία «Θάλεια», με τους μετεωρολόγους θα προειδοποιούν για προβλήματα που πιθανότατα θα δημιουργηθούν.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σάκης Αρναούτογλου σχετικά με την κακοκαιρία που σαρώνει πολλές περιοχές στην Ελλάδα.

Μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί και για προβλήματα που μπορεί να προκληθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο ίδιος προσθέτει πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν τις βραδινές μεταμεσονύχτιες και νυχτερινές ώρες και αναρτά χάρτη με τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία, ενώ οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά – κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Για την υπόλοιπη χώρα, η πρόγνωση αναφέρει πως ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι μετεωρολόγοι, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και το απόγευμα της Κυριακής, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

9.900 κεραυνοί στη βορειοδυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με το meteo.gr, συνολικά 9900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Θύματα της κακοκαιρίας οι παραγωγοί

Την καταστροφή μεγάλης μερίδας παραγωγών στο νομό Κοζάνης, κυρίως ροδάκινου και νεκταρινιού, σήμανε η επέλαση της κακοκαιρίας «Θάλεια» χθες το απόγευμα στην περιοχή. «Το 50% των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην περιοχή του κάμπου από τον Βελβεντό μέχρι και τα Σέρβια έχει καταστραφεί από τη βροχόπτωση και το χαλάζι που έπεσε χθες το απόγευμα», επισήμανε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκος Κουτλιάμπας.

«Από τα 6.000 στρέμματα με ροδάκινα και νεκταρίνια που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, σε σύνολο 12.000 στρεμμάτων στην περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος έχει καταστραφεί ολοσχερώς», σημείωσε ο ίδιος, και πρόσθεσε ότι «η οικονομική ζημιά αναμένεται μεγάλη, καθώς κάποιοι παραγωγοί είχαν προλάβει να συγκομίσουν μέρος της παραγωγής τους, ενώ άλλοι δεν μάζεψαν ούτε ένα φρούτο».

Υπενθύμισε ότι στην περιοχή 400 παραγωγοί καλλιεργούν 12.000 στρέμματα συνολικά, με την μέση ετήσια παραγωγή στα 20 εκατ. κιλά ροδάκινα και νεκταρίνια και με το μέσος κόστος παραγωγής ανά στρέμμα να κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, σε συνάντηση των παραγωγών με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, οι αγρότες ζήτησαν να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η καταβολή των αποζημιώσεων.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024