Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θράσος Ακάρ : Οι Ελληνες συμπεριφέρονται συναισθηματικά και προκαλούν

Θράσος Ακάρ : Οι Ελληνες συμπεριφέρονται συναισθηματικά και προκαλούν

Σε επίθεση φιλίας... στην Ελλάδα με το γνωστό προκλητικό ύφος του προέβη για μια ακόμη φορά ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ.

Σε επίθεση φιλίας… στην Ελλάδα με το γνωστό προκλητικό ύφος του προέβη για μια ακόμη φορά ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ.

«Είμαστε αποφασισμένοι»

Οι έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται συναισθηματικά, προκαλούν, υποστήριξε ο τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θέλει να διαπραγματευτεί και να επιλύσει τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο, ωστόσο λύση στην οποία δεν συμμετέχει δεν είναι λύση.

«Εμείς είμαστε πάντοτε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Ακάρ.

Υπό αυτήν την άποψη, συνέχισε, «παίρνουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον αμοιβαίο διάλογο ως βάση. Από την άλλη πλευρά έχουμε πει ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

»Οτι είμαστε αποφασισμένοι, πρόθυμοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας εκεί. Κι αυτό δεν είναι απειλή, είναι διαπίστωση της κατάστασης».

«Ετοιμοι να συνομιλήσουμε»

Και πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε το συντομότερο, να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις και να επιλύσουμε το συντομότερο τα προβλήματά μας δια των διαπραγματεύσεων και της ειρηνικής οδού με πολιτισμένο τρόπο».

Επισήμανε, επίσης, πως «τα προβλήματά μας πρέπει να τα δούμε αντικειμενικά, να είμαστε αντικειμενικοί», αναφέροντας ότι «αυτό που κάνουμε εδώ, είναι δύο κράτη, η Τουρκική Δημοκρατία που είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος με τον εκπρόσωπο της αναγνωρισμένης από τα Ηνωμένα Εθνη Κυβέρνησης Εθνικής Ομοφωνίας (της Λιβύης) κ. Σαράτς.

»Αυτές οι δύο οντότητες κάνουν μια συμφωνία μαζί. Τι το κακό υπάρχει με αυτό; Τι είναι λάθος σε αυτό; Αναφερόμαστε στο διεθνές δίκαιο. Σε τι αντίκειται με το διεθνές δίκαιο; Σε τι είναι αντίθετο με τους κανονισμούς του ΟΗΕ; Οπωσδήποτε σε τίποτα».

Επομένως, υποστήριξε περαιτέρω, «εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους αλλά οι έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται συναισθηματικά και προκλητικά».

«Δεν είναι αδυναμία»

Ηδη, πρόσθεσε, αρκετοί πολίτες τους άρχισαν να εκφράζουν απόψεις ενάντια στα επιχειρήματά τους.

«Εμείς λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε τα προβλήματά δια των διαπραγματεύσεων. Από την άλλη όμως λέμε ότι αυτό δεν είναι αδυναμία.

»Δηλαδή όταν εμείς ζητούμε να διαπραγματευτούμε, δεν το λέμε από αδυναμία. Το λέμε για να τα λύσουμε με ειρηνικό τρόπο αλλά και από την άλλη θέλουμε να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα και δεν θα είναι λύση καμιά λύση στην οποία εμείς δεν συμμετέχουμε», σημείωσε.

Πηγή: sigmalive.com/ΚΥΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024