
Γερμανία: Ρατσιστική επίθεση εναντίον Αφρικανών έξω από στέκι ακροδεξιών
Δύο υπήκοοι της Γουινέας έλαβαν ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο μετά το περιστατικό και ένας από αυτούς παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.
Μάρτυρες σε μια ξενοφοβική επίθεση που δέχτηκαν Αφρικανοί έξω από στέκι ακροδεξιών, στην πόλη Ερφούρτη της Γερμανίας, αναζητούν οι αρχές.
Δύο υπήκοοι της Γουινέας έλαβαν ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο μετά το περιστατικό και ένας από αυτούς παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Η ομάδα τριών μεταναστών φέρεται να δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα γερμανών υπηκόων ενώ περνούσε από ένα συγκρότημα κατοικιών, κοντά σε ένα «κτίριο γνωστό από την αστυνομία». Πρόκειται για χώρο που χρησιμοποιείται συχνά ακροδεξιούς εξτρεμιστές.
«Με την άμεση ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων, οι ύποπτοι συνελήφθησαν”, ανέφεραν οι αρχές.
Την Κυριακή, αυτοί που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι οι επιτιθέμενοι είναι είτε μέλη είτε συμπατριώτες του ακροδεξιού κόμματος Der III. Weg (The Third Way), το πρακτορείο ειδήσεων DPA της Γερμανίας ανέφερε αναφορές πηγών στην επιβολή του νόμου.
- Κόσοβο: Διαλύεται η Βουλή – Διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών εντός 45 ημερών
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς
- Λίβανος: Σκότωσαν 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 διασώστες, οι ισραηλινές δυνάμεις
- Ο Τραμπ αντεπιτίθεται στον Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μήνυμα ανακωχής



