Μετά το πρωτάθλημα, δικό της είναι και το Κύπελλο. Η Πόρτο επικράτησε στον τελικό της Μπενφίκα με 2-1 χάρη στα τέρματα του Μπεμπά (47΄, 59΄) και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή χρονιά. Μοιραίος για τους Αετούς ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, καθώς είχε ευθύνη στο πρώτο γκολ των Δράκων. Μείωσε για την Μπενφίκα με πέναλτι ο Βινίσιους (84΄).

Η ομάδα του Έλληνα τερματοφύλακα, αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω, σχεδόν ένα ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Κονσιενσάο και είδε την Πόρτο να κάνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στις αρχές του δεύτερου μέρους.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν υπολόγισε καλά την φάση και ο Μπεμπά από κοντά έκανε το 1-0.

Μάλιστα το σοκ για την Μπενφίκα, έγινε μεγαλύτερο, καθώς στο 57΄ και πάλι ο Μπεμπά νίκησε και πάλι τον Βλαχοδήμο, βάζοντας στέρεες βάσεις στην επικράτηση των Δράκων.

Από εκεί και πέρα, Μπενφίκα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Πόρτο, η οποία κρατούσε με ευκολία το μηδέν στην άμυνα.

Οι Λουζιτανοί κατάφεραν να μειώσουν στο 84′ με πέναλτι του Βινίσιους, αλλά η Πόρτο άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι «αετοί» στα τελευταία λεπτά και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.