
Lockdown στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση επεξεργάζεται η κυβέρνηση
Η εισήγηση – «βόμβα» που υπάρχει στο τραπέζι υπό εξέταση είναι να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα όλα τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα καθώς νέες και νέοι σε μεγάλο βαθμό δείχνουν αδιαφορία για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
Αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί φαίνεται η κυβέρνηση προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
Lockdown στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα. Η εισήγηση – «βόμβα» που υπάρχει στο τραπέζι υπό εξέταση είναι να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα όλα τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα καθώς νέες και νέοι σε μεγάλο βαθμό δείχνουν αδιαφορία για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
Το μέτρο πάντως προς το παρόν μελετάται καθώς θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή του και θα προκαλέσει αντιδράσεις επιχειρηματιών και εργαζομένων.
Αφύπνιση είναι η λέξη «κλειδί» για την κυβέρνηση που θέλει να σταματήσει εδώ η χαλάρωση και ο εφησυχασμός. Αυτό το σκοπό είχαν οι κινήσεις των τελευταίων ημερών όπου ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ανέβασαν φωτογραφίες με μάσκα στα προφίλ τους, έκαναν αναρτήσεις καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ενώ δεν αποκλείεται – αν κριθεί απαραίτητο – να απευθυνθεί και με ένα νέο δημόσιο μήνυμα στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα τα οποία είναι ελεγχόμενα, αλλά η χαλάρωση του κόσμου. Τώρα θα δουν πως θα πάει η κατάσταση τα επόμενα 2-3 εικοσιτετράωρα και στη συνέχεια είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα μέτρα.
Πάντως πλέον αμέσως μετά τον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου – Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή – θα γίνεται σύσκεψη είτε με τηλεδιάσκεψη είτε δια ζώσης με τους αρμόδιους υπουργούς Κικίλια και Χαρδαλιά και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Και μόνο το γεγονός ότι πλέον αυτές οι συσκέψεις με τους λοιμωξιολόγους αποκτούν πάλι τακτικό χαρακτήρα δείχνει ότι ο κ.Τσιόδρας επανέρχεται στην πρώτη γραμμή κρούσης στη μάχη με την πανδημία.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μύρισε εκλογές
- Λαζόπουλος για την παρακολούθησή του με Predator: Oι ιδιώτες ήθελαν να μάθουν αν θα ζήσω ή αν θα πεθάνω;
- Οι ΗΠΑ… διασπείρουν πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη – Ποιες εταιρείες κερδίζουν
- Ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί ότι επίκειται νέα μαζική πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία
- Γιορτή σήμερα 3 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

