Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για την πανδημία

Κοροναϊός: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για την πανδημία

Έντονη κινητικότητα εμφανίζεται από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το θέμα της πανδημίας του κοροναϊού, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως

Έντονη κινητικότητα εμφανίζεται από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το θέμα της πανδημίας του κοροναϊού, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ενώ περιμέναμε την καθιερωμένη ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τον αριθμό των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει έκτακτη ενημέρωση.

Προηγουμένως, δε, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες που έκαναν λόγο για πάνω από 70 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Τα μέτρα που βρίσκονται στην ατζέντα

Κι ενώ μετράμε μόλις λίγες μέρες από τότε που ανακοινώθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, φαίνεται πως αυτό το μέτρο μπορεί να μην είναι αρκετό ώστε να μειώσει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί έχουν στην «φαρέτρα» μία λίστα από μέτρα που ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να τα θέσουν σε ισχύ, μια και πλέον μετά και από προτροπή του πρωθυπουργού έχουν το «ελεύθερο» να το κάνουν.

Τα σενάρια είναι πολλά, ωστόσο αυτά που επιβεβαιώνονται και από τους ειδικούς είναι τα εξής:

  • Καθολική και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Είναι το ακραίο σενάριο για χρήση μάσκας στην καθημερινότητά μας, ακόμη και σε ανοικτούς χώρους.
  • Κόφτης στον αριθμό ατόμων σε καφέ, μπαρ, σούπερ μάρκετ. Να μπει δηλαδή πλαφόν 50 ή 100 ατόμων για τους χώρους διασκέδασης και μικρότερος απ’ ότι σήμερα, αριθμός, πελατών στα σούπερ μάρκετ.
  • Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.
  • Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών.

Ποια μέτρα ελήφθησαν για τα Μέσα Μεταφοράς:

  • Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
  • Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024