Ο τρίτος τόμος της σειράς βιβλίων της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποτελεί την πιο μεστή και έγκυρη πηγή μελέτης για τους Βαλκανικούς Πολέμους των αρχών του 20ου αιώνα

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Πώς ηττήθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία»

Η εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων μέσα από τα Αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού

«Πώς ηττήθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία από τον Ελληνικό Στρατό»

Πώς ο Ελληνικός Στρατός διέλυσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Οι μεγάλες στρατιωτικές αναμετρήσεις που άλλαξαν για πάντα τον χάρτη των Βαλκανίων

Οι βαριές ήττες και ο σταδιακός διαμελισμός που η Τουρκία ουδέποτε ξεπέρασε.

Ολα τα στρατιωτικά και διπλωματικά γεγονότα, που αποτέλεσαν την αρχή του τέλους της Υψηλής Πύλης.

Οι συγκρούσεις στα Βαλκάνια, που οδήγησαν στον διπλασιασμό της Ελλάδας.

Το 1912 – 1913 ως συνέχεια του 1821 μέσα από τα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Για πρώτη φορά, ένα κορυφαίο έργο για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Μην χάσετε τον τρίτο τόμο

Ο τρίτος τόμος της σειράς βιβλίων της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποτελεί την πιο μεστή και έγκυρη πηγή μελέτης για τους Βαλκανικούς Πολέμους των αρχών του 20ου αιώνα. Πρόκειται για μία πρότυπη επιτομή με εξαιρετικά μεστή αφηγηματικότητα και πλούτο πληροφοριών που επιτρέπει στον αναγνώστη να αποκτήσει συνολική και σφαιρική αντίληψη των στρατιωτικών και διπλωματικών γεγονότων, των ισορροπιών δυνάμεων και της σημασίας των επιλογών που ανέτρεψαν οριστικά ένα καθεστώς κυριαρχίας αιώνων.

Ο Πρώτος Βαλκανικός Πόλεμος (1912) έγινε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου και των νησιών του Αιγαίου. Ο Δεύτερος (1913) έγινε στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία μέχρι την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου. Ο Πρώτος διεξήχθη εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ ο Δεύτερος μεταξύ των νικητών του πρώτου για τα εδάφη που είχαν απελευθερωθεί στον Πρώτο.

Για πρώτη φορά ένα κορυφαίο έργο για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ.

Οι εκδόσεις της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού συγκροτούν ένα από τα πιο σημαντικά corpus της ελληνικής ιστοριογραφίας στο σύνολό της. Σχεδόν κάθε μελέτη που έχει γραφτεί για την εν λόγω περίοδο έχει στηριχθεί σε αυτά από τη στιγμή που εκδόθηκαν για πρώτη φορά. Η συγγραφή τους είναι στηριγμένη σε ένα εξαιρετικά εκτεταμένο πρωτογενές υλικό πηγών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr