Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία» με δωρεά της Βουλής

Κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία» με δωρεά της Βουλής

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία» με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά της Βουλής, ύψους 8 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδα ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, στο «Σωτηρία», με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και σε 60 ημέρες θα είναι σε πλήρη λειτουργία, ενισχύοντας σημαντικό το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας.

«Η Βουλή των Ελλήνων έχει διαχρονική παράδοση στην κοινωνική προσφορά. Τελευταία όμως, η υγειονομική περιπέτεια της χώρας ανέβασε τον πήχη για όλους και όλες μας. Έτσι και η Βουλή των Ελλήνων, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του υπουργείου Υγείας διέθεσε δωρεά χρηματικού ποσού 8 εκατ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί μία πρότυπη και η μεγαλύτερη σε έκταση και ποσότητα κλινών Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 50 κλινών, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κατά την υπογραφή της σύμβασης με το υπουργείο Υγείας και τις κατασκευάστριες εταιρείες , σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Κικίλιας: Ενισχύεται το ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πως πρόκειται για μια «εξαιρετική» δωρεά, αυτής της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας αλλά και γενικά το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας» και πρόσθεσε ότι «είναι καίριο και πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ως Εθνικό Σύστημα Υγείας δωρεάν σε όλους τους συμπολίτες μας.»

» Όμως, η παρακαταθήκη αυτών των κλινών ΜΕΘ δεν περιορίζεται μόνο στον Covid-19. Όπως όλοι καλά γνωρίζουν, υπάρχουν ανάγκες στη χώρα μας σημαντικές, από τροχαία ατυχήματα, υπάρχει ανάγκη να φροντίσουμε τους συμπολίτες μας σε πολύ υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας. Θέλω να πω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αυτοί θα στελεχώσουν αυτές τις 50 κλίνες ΜΕΘ και θα στηρίξουν ξανά την ελληνική κοινωνία και εδώ στην Αττική και σε ολόκληρη την Ελλάδα.»

» Οι υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά, σε μόνιμη βάση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο της δωρεάς, συμπληρωματικά θα κατασκευαστεί επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Σωτηρία» με τον χώρο της νέας ΜΕΘ.

Από τα αποθεματικά της Βουλής τα 8 εκατ. ευρώ

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε πως τα 8 εκατ. ευρώ προήλθαν από τα αποθεματικά της Βουλής και εστίασε στο πόσο γρήγορο έγιναν όλες οι διαδικασίες προκειμένου σήμερα να υπογραφή αυτή η συμφωνία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως τον Μάρτιο έλαβε την σχετική επιστολή από τον υπουργό Υγείας. Στις 2 Απριλίου, ελάχιστες μέρες μετά, η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ομόφωνα αποδέχθηκε την εισήγησή του προέδρου της Βουλής για αυτή τη δωρεά.

Στις 12 Απριλίου, δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ η οποία περιγράφει τη διαδικασία μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί αυτή η δωρεά και την ίδια ημέρα η Βουλή δέσμευσε από τα αποθεματικά της τα 8 εκατ. ευρώ και τα έθεσε στη διάθεση της κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) που θα εποπτεύσει την υλοποίηση του έργου. Η σύμβαση εγκρίθηκε άμεσα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψε και την οικοδομική άδεια.

Κινηθήκαμε είπε ο πρόεδρος της Βουλής «με ρυθμούς ασθματικούς. Ήταν πολύ γρήγοροι ρυθμοί για να είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφεται σήμερα η σύμβαση μεταξύ ΚΤΥΠ και της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΚΤΕΡ» και υπογράμμισε ότι ήταν σημαντικό ότι και οι τρεις εταιρείες που αναδείχθηκαν από τον διαγωνισμό ανάδειξης της κατασκευάστριας εταιρείας, δηλαδή η ΕΚΤΕΡ, ο ΑΚΤΩΡ και η ΙΝΤRΑΚΑΤ, αποποιήθηκαν προκαταβολικά από το δικαίωμά τους να κάνουν προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων στα διοικητικά δικαστήρια και αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα μιας προδικαστικής κρίσης από μία Ανεξάρτητη Αρχή του Δημοσίου, σεβόμενοι και αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική σημασία και την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης αυτού του έργου».

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ευχαρίστησε εκτός από τους υπουργούς της κυβέρνησης που κινήθηκαν άμεσα για να ολοκληρωθεί η δωρεά αυτή αλλά και τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Μυλωνάκη και τον διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή τον Μιχάλη Μπεκίρη καθώς όπως αποκάλυψε «συζητώντας για την ανάγκη συμβολής της Βουλής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είχαμε κάνει σκέψεις και μου υπέβαλαν, πριν την επιστολή του κ. Κικίλια, την ορθή σκέψη ότι η Βουλή πρέπει να προσανατολιστεί σε χορηγία προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Κι έτσι είμαστε σήμερα εδώ…».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024