Και μπορεί τα πλέξιγκλας να έχει έχει τοποθετηθεί στο βήμα της Βουλής εδώ και καιρό, ωστόσο σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που οι βουλευτές εμφανίστηκαν με μάσκες.

Με μάσκες εμφανίστηκαν οι βουλευτές σήμερα στη Βουλή ώστε να παρακολουθήσουν τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

Και μπορεί τα πλέξιγκλας να έχει έχει τοποθετηθεί στο βήμα της Βουλής εδώ και καιρό, ωστόσο σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που οι βουλευτές εμφανίστηκαν με μάσκες.

Βέβαια η κίνησή τους αυτή δεν ήταν τυχαία, καθώς όπως έγινε σήμερα γνωστό η χρήση μάσκας στη Βουλή θα είναι υποχρεωτική όταν στην Ολομέλεια του σώματος είναι πάνω από 100 βουλευτές.

Η απόφαση πάρθηκε από τον Προέδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, μετά από σύσταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στην Ολομέλεια και με την έναρξη του νομοθετικού έργου όλοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί φορούν μάσκα. Το ίδιο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ΟΔΙΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η αυριανή ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία.

Υπενθυμίζεται  ότι από την αρχή της πανδημίας και προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας έχει τοποθετηθεί ειδικό πλέξιγκλας στο βήμα της Βουλής προκειμένου να είναι προστατευμένοι οι γραμματείς που κάθονται ακριβώς από κάτω. Επίσης παντού υπάρχουν αντισηπτικά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr