Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Τράπεζα : Εδώ και δέκα χρόνια «ποτίζει» τους σπόρους της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Εθνική Τράπεζα : Εδώ και δέκα χρόνια «ποτίζει» τους σπόρους της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Για δέκατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα τη νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσα από το πρόγραμμα NBG Business Seeds

Τι χρειάζεται η καινοτομία για να ανθίσει; Πάνω από όλα θέληση, τόλμη και ατομική πρωτοβουλία. Από τη σύλληψη, όμως, μιας πρωτοποριακής ιδέας μέχρι την υλοποίησή της, μεσολαβούν αμέτρητα βήματα και προαπαιτούμενα: Γνωστικό υπόβαθρο, υποδομές, δικτύωση, προβολή και –  φυσικά – κεφάλαιο. Ωστόσο, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, δεν είναι εύκολο ένας νεαρός επιστήμονας ή ένας επίδοξος επιχειρηματίας να έχει πρόσβαση σε αυτούς τους πολύτιμους πόρους. Προγράμματα όπως το «NBG Business Seeds» της Εθνικής Τράπεζας έχουν μεγάλη σημασία, τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες, όσο και για τη διατήρηση μιας σύγχρονης και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Τι είναι το «NBG Business Seeds»;

Εδώ και δέκα χρόνια, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα τους νεαρούς επιχειρηματίες και τους πρωτοπόρους επιστήμονες της χώρας, ενισχύοντας την ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής καινοτομίας. Το NGB Business Seeds, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, αναλαμβάνει την ανάδειξη των καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαιδεύει και καθοδηγεί τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό και παρέχει υποδομές, δικτύωση και χρηματοδότηση. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει και τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας σε ετήσια βάση, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν τις καινοτόμες ιδέες τους να λαμβάνουν την προβολή που τους αναλογεί.

Σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσμικούς φορείς, οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος εκπαιδεύονται σε τομείς που τους είναι αναγκαίοι, ενώ έχουν πρόσβαση σε υποδομές, καθοδήγηση και δικτύωση με τη συνεργασία ξένων και ελληνικών οργανισμών, θερμοκοιτίδων και συμβουλευτικών εταιρειών παγκοσμίου κύρους.

Το σημαντικότερο; Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις νεοφυείς επιχειρήσεις την οικονομική στήριξη που έχουν ανάγκη για να αναπτυχθούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις η στήριξη αυτή λαμβάνει τη μορφή της άμεσης χρηματοδότησης, ενώ άλλες προσπάθειες επιβραβεύονται μέσω της συμμετοχής της Τράπεζας στο μετοχικό τους κεφάλαιο και της αξιοποίησης συνεργειών με ευρωπαϊκά και διεθνή επενδυτικά funds για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Δέκα μεγάλοι νικητές

Ο 10ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ανέδειξε και επιβράβευσε 10 πρωτοπόρες ιδέες από πολλούς και εντελώς διαφορετικούς κλάδους: Από την ανάπτυξη εφαρμογών, μέχρι τη σύγχρονη γεωργία και από την αγορά κοσμημάτων μέχρι τον τομέα της υγείας, οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες απέδειξαν ότι η χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από ικανή να συλλάβει και να υλοποιήσει καινοτόμες ιδέες.

1η θέση: Kodika.io

Πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή Kodika.io (διαθέσιμη για iPad και Mac), ελάχιστες ώρες και… απολύτως καμία γνώση προγραμματισμού. Οι εμπνευστές του πρωτοποριακού app βραβεύτηκαν με 20.000€.

2η θέση: ΚΥΤΙΟΝ

Τη δεύτερη θέση και το έπαθλο των 10.000€ κέρδισε το ολοκληρωμένο σύστημα Γεωργίας Ακριβείας ΚΥΤΙΟΝ. Μέσα από αυτό, οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα της χώρας, έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο των ανοικτών όσο και των θερμοκηπιακών καλλιεργειών τους, μειώνοντας παράλληλα και τις εισροές.

3η θέση: Trimsignal

Το ποσό των 6.000€ αποδόθηκε στην Trimsignal, μια start-up εταιρεία που εφαρμόζει μια κατοχυρωμένη τεχνολογία βελτιστοποίησης ψηφιακών συστημάτων. Συγκεκριμένα, βελτιώνει την ταχύτητα επεξεργασίας τους κατά 35-60%, ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ισχύος κατά 15-40%.

4η θέση: RecyTrust

Με τη διαχείριση των απορριμμάτων να αποτελεί φλέγον ζήτημα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ήταν απολύτως αναμενόμενο η RecyTrust να βραβευθεί με το ποσό των 4.000€ για τη διαδικτυακή πλατφόρμα και την εφαρμογή που έχει αναπτύξει. Μέσα από αυτές, επιχειρήσεις, γραφειακοί χώροι, εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες που διαθέτουν ή παράγουν ανακυκλώσιμα υλικά («Παραγωγοί Απορριμμάτων») συνδέονται εύκολα με εταιρείες ή ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην περισυλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των απορριμμάτων («Συλλέκτες Απορριμμάτων») με σκοπό τη διάδοση και στοχευμένη συλλογή και αποκομιδή καθαρών και διαχωρισμένων απορριμμάτων συσκευασίας.

Την 5η θέση μοιράστηκαν έξι εταιρείες, λαμβάνοντας η καθεμία 1.500€:

BioCoS

Συνδυάζοντας τη βιο-πληροφορική με τη βιο-τεχνολογία, η BioCoS είναι σε θέση να διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν σε μια φιάλη ελαιολάδου, προστατεύοντας καταναλωτές και εταιρείες από την εσφαλμένη σήμανση.

MOJOOLS

Δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να δημιουργήσουν τα δικά τους κοσμήματα και ικανοποιώντας, για πρώτη φορά, την ανάγκη για customization κοσμημάτων, η MOJOOLS (jools + modules) κατάφερε να μετατραπεί σε ένα  disruptive brand κοσμήματος.

PTA REHAB Ecorthotics

Χρησιμοποιώντας την υπερσύγχρονη τεχνολογία του 3D Printing, η PTA Ecorthotics κατασκευάζει εξατομικευμένους ορθοπεδικούς νάρθηκες, με πρώτη ύλη τα βιοδιασπώμενα – πολτοποιήσιμα πλαστικά PLA και Carbon Filament, επιτυγχάνοντας ταχύτερη αποκατάσταση.

Mojestic

Η Mojestic παρασκευάζει υψηλής ποιότητας τροφή για κατοικίδια, την οποία διαθέτει μέσω συνδρομής απευθείας στους τελικούς καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες.

MyAlgos

Το ηλεκτρονικό σύστημα myAlgos αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για προσωποποιημένη διαχείριση χρόνιων ασθενειών και παθήσεων μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης και διεπιστημονικής διαχείρισης ασθενών.

Collaborate

Μέσα από την εφαρμογή Collaborate προσφέρεται η δυνατότητα εύκολης διαχείρισης ιατρικών φακέλων ασθενών, απομακρυσμένης συνεργατικής διάγνωσης και υποστήριξης λήψης ιατρικών κλινικών αποφάσεων μέσω μηχανικής μάθησης. Ως αποτέλεσμα, το ιατρικό προσωπικό εξοικονομεί χρόνο, ενώ οι ασθενείς απολαμβάνουν σημαντική βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σε εξέλιξη, εδώ.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024