Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Για δεύτερη μέρα καταγράφει μειωμένο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων

ΗΠΑ : Για δεύτερη μέρα καταγράφει μειωμένο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων

Η ελαφριά μείωση θανάτων και κρουσμάτων κοροναϊού στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο ημέρες μπορεί να μην οφείλεται σε υγειονομικούς παράγοντες αλλά στην υποτονική λειτουργία των υπηρεσιών.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Δευτέρα λίγα περισσότερα από 57.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 679 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Ελαφρώς κατώτερος

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός είναι ελαφρώς κατώτερος από εκείνους των τελευταίων λίγων ημερών.

Για δώδεκα συνεχόμενες ημέρες, ως και προχθές Κυριακή, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό ανά 24ωρο ξεπερνούσαν τα 60.000 (τις τρεις από αυτές ξεπέρασαν τα 70.000).

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ξεπερνούσε τους 1.000 για τέσσερις συναπτές ημέρες, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη του Μαΐου.

Η ελαφριά μείωση των αριθμών που καταγράφηκαν προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα, ωστόσο, ενδέχεται να οφείλεται στο ότι οι τοπικές υπηρεσίες υγείας λειτουργούν σχεδόν στο ρελαντί τα Σαββατοκύριακα.

Ο απολογισμός

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που έχουν διαγνωστεί στις ΗΠΑ ξεπερνά πλέον τα 4,28 εκατομμύρια (1,32 εκατ. άνθρωποι έχει κριθεί πως αποθεραπεύθηκαν), ενώ η χώρα θρηνεί πάνω από 147.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Σε απόλυτα μεγέθη, η χώρα είναι αυτή που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κοροναϊού.

Μολονότι καταγραφόταν κάποια βελτίωση της κατάστασης προς τα τέλη της άνοιξης, εδώ και αρκετές εβδομάδες η καμπύλη της μετάδοσης στις ΗΠΑ έχει πάρει ξανά ανοδική τροχιά, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024