Οι ξενιτεμένοι έλληνες με τον αλγόριθμο

Δύο έλληνες (ξενιτεμένοι), ο Κίμωνας Δρακόπουλος, Επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας, και ο Τζον Βλαχογιάννης και η ομάδα τους (έχουν και δύο αμερικανούς στην ομάδα) εργάζονται νυχθημερόν (δεν είναι σχήμα λόγου) και αφιλοκερδώς για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού και να βάλουν πλάτη σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την υφήλιο.

Κάνουν σημαντική δουλειά με τον αλγόριθμο στοχευμένης δειγματοληψίας που έχουν αναπτύξει εντοπίζοντας τα άτομα υψηλού κινδύνου που πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας.

Ο εις εξ αυτών, μάλιστα βρίσκεται στην Ελλάδα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αλλά και με την επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Οπως μου εξήγησε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας καθηγητής Παναγ. Πρεζεράκος πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού έδειξαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν αφιλοκερδώς τη χώρα μας σε συστήματα τεχνικής νοημοσύνης δηλαδή στον αλγόριθμο για τον εντοπισμό πιθανών ύποπτων κρουσμάτων.

Προτίμησαν όμως τους νεαρούς Ελληνες που είχαν όλα τα προσόντα και αναπτυγμένο σύστημα. Οπως μάλιστα μου είπαν οι Λοιμωξιολόγοι υπάρχει χρηματοδότηση του ερευνητικού project από τα πανεπιστήμια της ομάδας University Southern California και Wharton.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr