Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο Ελληνες που δίνουν μάχη κατά του κοροναϊού

Οι δύο Ελληνες που δίνουν μάχη κατά του κοροναϊού

Οι ξενιτεμένοι έλληνες με τον αλγόριθμο

Δύο έλληνες (ξενιτεμένοι), ο Κίμωνας Δρακόπουλος, Επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας, και ο Τζον Βλαχογιάννης και η ομάδα τους (έχουν και δύο αμερικανούς στην ομάδα) εργάζονται νυχθημερόν (δεν είναι σχήμα λόγου) και αφιλοκερδώς για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού και να βάλουν πλάτη σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την υφήλιο.

Κάνουν σημαντική δουλειά με τον αλγόριθμο στοχευμένης δειγματοληψίας που έχουν αναπτύξει εντοπίζοντας τα άτομα υψηλού κινδύνου που πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας.

Ο εις εξ αυτών, μάλιστα βρίσκεται στην Ελλάδα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αλλά και με την επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Οπως μου εξήγησε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας καθηγητής Παναγ. Πρεζεράκος πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού έδειξαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν αφιλοκερδώς τη χώρα μας σε συστήματα τεχνικής νοημοσύνης δηλαδή στον αλγόριθμο για τον εντοπισμό πιθανών ύποπτων κρουσμάτων.

Προτίμησαν όμως τους νεαρούς Ελληνες που είχαν όλα τα προσόντα και αναπτυγμένο σύστημα. Οπως μάλιστα μου είπαν οι Λοιμωξιολόγοι υπάρχει χρηματοδότηση του ερευνητικού project από τα πανεπιστήμια της ομάδας University Southern California και Wharton.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024