
Μάτι : Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών οι «άφαντοι» αξιωματικοί
Ερωτήματα για ανώτατους αξιωματικούς που είχαν χαθεί για ώρες τη στιγμή του πύρινου ολέθρου
Οι «άφαντοι» αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που… ξέχασαν να πάνε στο Μάτι αποτελούν τον νέο «στόχο» του 6ου τακτικού ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη ο οποίος ερευνά τις αιτίες της τραγωδίας στην βορειοανατολική Αττική πριν από δύο χρόνια.
Ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να έχει εστιάσει το ενδιαφερον του – σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα» – όχι μόνο στην ολιγωρία των αξιωματικών που ήταν στο επιχειρησιακό κέντρο, στην καθήλωση των εναερίων μέσων αλλά και σε στελέχη της Πυροσβεστικής που, παρ ότι είχαν πάρει εντολές να μεταβούν στο Μάτι, «χάθηκαν στον δρόμο» κι έφτασαν στην περιοχή με καθυστέρηση δύο – τριών ωρών κι όταν όλα πια είχαν τελειώσει.
Είναι ενδεικτικό ότι σε κατάθεση που έδωσε στις 17 Ιουλίου 2020 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής ερωτάται τι… απέγινε συνάδελφός του που δεν είχε καθορισμένες κινήσεις από τις 4.30 το απόγευμα της μοιραίας 23ης Ιουλίου. Ο αναζητούμενος αξιωματικός κατέχει σήμερα σημαντικό πόστο στην Πυροσβεστική κι η παρουσία του στο Μάτι θεωρείτο ζωτικής σημασίας.
Χάθηκαν τα ίχνη…
Μάλιστα, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε αξιωματικούς που επιχειρούσαν στην πρωινή πυρκαγιά της μοιραίας ημέρας στην Κινέττα και στους οποίους ζητήθηκε να μεταβούν μετά στην πύρινη λαίλαπα του Ευβοϊκού αλλά τα ίχνη τους χάθηκαν για ώρες επειδή πιθανόν είχαν πληροφορηθεί την τραγική εξέλιξη στη δεύτερη αυτή φωτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία για τις κινήσεις τους επιχειρήθηκε να αντληθούν από το σύστημα καταγραφής γεωγραφικού στίγματος των υπηρεσιακών οχημάτων στελεχών της Πυροσβεστικής ύστερα από έλεγχο με την βοήθεια του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers







