Οι Έλληνες απαντούμε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και εθνική αυτοπεποίθηση, τονίζει ο Σταύρος Καλαφάτης

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι πρόκληση, όχι μόνο απέναντι στους Έλληνες, αλλά και απέναντι σε ολόκληρο τον Χριστιανικό, το Δυτικό, τον Πολιτισμένο κόσμο. Είναι ταυτόχρονα μια απόδειξη του θράσους του Τούρκου Προέδρου και οφείλει να το συνειδητοποιήσει η Ευρώπη, πριν συμβούν γεγονότα που μπορεί να τη συνταράξουν. Δεν άργησε, άλλωστε να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι «διέβη τον Ρουβίκωνα» και έγινε ταραξίας σε βάρος ολόκληρης της γειτονιάς μας.», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Και προσθέτει: «Απέναντι λοιπόν στις νέες επιθετικές κινήσεις οι Έλληνες απαντούμε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και εθνική αυτοπεποίθηση. Ο Πρωθυπουργός υπήρξε ξεκάθαρος και έδειξε ότι τολμά να παίρνει τις αποφάσεις που απαιτούν οι καιροί και υπαγορεύουν τα συμφέροντα του Έθνους. Για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε νέα τετελεσμένα. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε εισβολή και απόπειρα υφαρπαγής ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στην Karfitsa επισημαίνει πως «ο λόγος ανήκει στη Δικαιοσύνη. Και ο λόγος αυτός δεν μπορεί να αργεί». Ενώ σχετικά με την έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού που παρατηρείται στις βαλκανικές χώρες υπενθυμίζει ότι «έχουν ήδη ληφθεί αυστηρά μέτρα ελέγχου τόσο για τους επισκέπτες μας από το φυλάκιο του Προμαχώνα, όσο και για τους Έλληνες υπογραμμίζοντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να μην ξεχνούμε πως ο ιός είναι ακόμη εδώ και καραδοκεί σε κάθε συγχρωτισμό, σε κάθε παράβαση των κανόνων υγιεινής».

Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. υπενθυμίζει την ιστορικής σημασίας απόφαση της Ε.Ε. που εγγυάται ότι οι οικονομικές παρενέργειες του κοροναϊού θα ξεπεραστούν γρήγορα και μια νέα περίοδος ανάκαμψης της οικονομίας και ανάτασης της κοινωνίας θα είναι σύντομα απτή πραγματικότητα.

Α

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr