Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Η κοροϊδία με τον Βράνιες

ΑΕΚ: Η κοροϊδία με τον Βράνιες

Ή θα γυρίζει ο Βράνιες, ή θα έρχεται δανεικός ο Αραούχο από τη Λας Πάλμας. Ήταν και ο Σκόκο, αλλά έφτασε στα… 35! Ο ποδοσφαιρικός προγραμματισμός της ΑΕΚ.

Έχει καταντήσει ανέκδοτο η ΑΕΚ στις μεταγραφές. Ή θα φέρνει πίσω τον Βράνιες ή θα προσπαθεί να δανειστεί τον Αραούχο από την Λας Πάλμας. Υπήρχε και ο Σκόκο, αλλά ο Αργεντινός πλέον πάτησε τα 35 οπότε υποχρεωτικά αποσύρθηκε από τα «ρεπορτάζ».

Ήμουνα νιος και γέρασα βλέποντας την Ένωση να αρνείται να πάει ένα βήμα μπροστά. Τα ίδια και τα ίδια. Προσπαθώντας να βαφτίσει το ψάρι… κρέας. Γιατί ο Τίγρης το χέρι στη τσέπη το βάζει μόνο το χειμώνα στην παγωνιά. Μαγκιά του. Αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Σάμπως θα του μιλήσει κανείς; Μόνο που καλά θα κάνουν οι φίλοι της ΑΕΚ να πάρουν απόφαση πως για εκείνους υπάρχουν συγκεκριμένες απολαύσεις. Η γηπεδάρα τους, που έρχεται και που φυσικά είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Και οι πάσης φύσεως νίκες στην ΕΠΟ. Διότι μπαλίτσα δεν.

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα αναγνώστη μου. Επτά χρόνια ο Μελισσανίδης πια στην ΑΕΚ. Και όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Ένα κλαμπ που αρνείται να κάνει βήματα εμπρός. Που αρνείται να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Πώς να γίνουν όμως αυτά, όταν το οργανόγραμμα περιλαμβάνει… Γιαννάκηδες και όταν «θεωρητικός» είναι ο Θωμάς. Εκεί, στα ίδια και τα ίδια. Και στην ελπίδα του πέσε πίτα να σε φάω. Να λιποθυμήσει ο ΠΑΟΚ όπως το ΄18. Να κλείσει καμιά εποχή του Ολυμπιακού. Τέτοια πράγματα. Μονίμως τρίτη τύχη. Ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει ο Παναθηναϊκός.

Μην πας μακριά. Έχει πάρει τον Ίβιτς η ΑΕΚ εδώ και τόσους μήνες. Σαν τεχνικό διευθυντή. Τον έχει πετάξει στη θάλασσα όμως με τα χέρια δεμένα. Κάνε μεταγραφές ΑΕΚ με λεφτά Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου. Τι να κάνει και ο Σέρβος; Η δουλειά που του έχουν αναθέσει είναι για μάγο, όχι για ποδοσφαιράνθρωπο. Έχει πάρει λοιπόν παγανιά τους μάνατζερ της χώρας του. Και κατά τα άλλα ψάχνει στις… εκπτώσεις.

Ο Καρακλάγιτς. Ο Ενομπακαρέ. Ο γιος του Σαμπανάτζοβιτς. Πανδαισία.

Και όσο για τη… μόστρα; Είπαμε Βράνιες. Ο τύπος που πριν από μερικές εβδομάδες χωρίς να ρωτήσει κανέναν εξαφανίστηκε και πήγε στη Βοσνία με τα σύνορα κλειστά. Πώς να γυρίσει και να παίξει όταν έπρεπε να μπει σε καραντίνα; Του είπανε λοιπόν άντε στο καλό. Και εκεί που φάνηκε πως έστω υποχρεωτικά γυρίζει η σελίδα. Άντε πάλι τα ίδια. Ο Βράνιες ήταν φέτος στην άμυνα χωνί της ΑΕΚ. Ο Βράνιες θα γυρίσει να αλλάξει την κατάσταση. Μαζί με τον Σβάρνα και τον Οικονόμου. Και με έναν πιτσιρικά τον Λάτσι.

Πάλι καλά δηλαδή που είναι παιδί-διαμάντι ο Τσιγκρίνσκι και ανανέωσε με τα… μισά λεφτά, διότι δεν θέλει να φύγει. Γιατί του χρόνου ο Καρέρα θα έπρεπε να πηγαίνει στα γήπεδα με φτυάρι. Να σκάβει καμιά τρύπα μήπως πέφτουν μέσα οι αντίπαλοι επιθετικοί.

Πήγε ο Ολυμπιακός στη Β΄ Γαλλίας τρία σερί καλοκαίρια. Βρήκε τσάμπα τον Σισέ και τον Μπα. Βρήκε τσάμπα και τον Καμαρά. Ήταν θέμα χρημάτων; Όχι, είναι θέμα ποδοσφαίρου. Είναι απόδειξη πως στο λιμάνι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ασχοληθούν σοβαρά με το αντικείμενο.

Φυσικά ο Μπα, ο Σισέ και ο Καμαρά δεν ήρθαν μόνοι τους. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε λεφτά πολλά για τον Ένγκελς, τον Σεμέδο, τον Γκιγιέρμε. Για κάθε λαχείο στο ρόστερ του έβαλε δίπλα και έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας.

Η ΑΕΚ τι ακριβώς κάνει; Και κυρίως, τι περιμένει να κάνει με αυτόν τον μεταγραφικό κύκλο; Θα φτιάξει ο Βράνιες τον διπλανό του στην ευθεία της άμυνας; Σοβαροί να είμαστε.

Κρίμα για τον Καρέρα. Γιατί ο συγκεκριμένος και εξαιρετική επιλογή είναι (Ίβιτς). Και σοβαρός άνθρωπος. Και καλός προπονητής. Έκανε υπομονή τόσους μήνες προσδοκώντας σε ενίσχυση; Που είναι η ενίσχυση ακριβώς όμως, όταν συζητάμε ξανά για τον Βράνιες;

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024